Volledig scherm
De Belgische kerncentrale Doel. Nederland maakt zich zorgen over de veiligheid van de kerncentrale in het Belgische Doel. © ANP

'Niet pokeren, maar sluiten die kerncentrale bij Doel'

LezersbrievenLezersbrieven van woensdag 7 februari 2018

Doel

1986. 26 april. In het Russissche Tsjernobyl gebeurt ’s nachts wat voor onmogelijk wordt gehouden. Een van de vier kernreactoren van de plaatselijke kerncentrale ontploft en vliegt in brand. Reddingswerkers kunnen niet voorkomen dat wolken radioactiviteit de reactor verlaten. In 1986 vond de grootste kernramp in de geschiedenis plaats. Omwonenden moesten er weg en dertig jaar na de kernramp in het noorden van Oekraïne zijn de gevolgen nog steeds voelbaar.

De zorgen worden steeds groter over de Belgische kerncentrale in Doel. De centrales zijn oud, als er iets misgaat, zijn er niet alleen problemen aan de Belgische grens. Russische roulette, de Belgische omgang met zijn kerncentrales. Een ongeluk vormt een enorm gevaar voor de bevolking van België en Nederland! In het ergste geval zou een kernramp in Doel het leven in Zeeland en Brabant voor langere tijd onmogelijk maken. Het al jaren omstreden Doel staat in dichtbevolkt gebied: in een straal van 75 kilometer wonen 9 miljoen mensen. De twee oudste centrales, uit 1975, zouden vorig jaar sluiten, maar de Belgische overheid tekende voor tien jaar bij. Deze verhalen verzin ik niet, ze zijn overal te lezen!

Als inwoner van de gemeente Woensdrecht maak ik mij zorgen. Ik ben 73 jaar, voor mijzelf zit ik er niet zo mee, maar wel voor mijn kinderen, kleinkinderen en straks eventuele achterkleinkinderen. We zijn voor hun toekomst verantwoordelijk. Laten we gezamenlijk meer druk uitoefenen op de politiek in Den Haag. Niet pokeren, maar die centrales sluiten. Alleen dan kan de ramp waar we echt bang voor zijn, nooit gebeuren.

Volledig scherm
De Ondernemer die bij BN DeStem verschijnt.

Piet Aarssen, Ossendrecht

Ondernemer

In De Ondernemer van BN DeStem op 30 januari 2018, op pagina 16 en 17, was te lezen: ‘Blijven zitten eerste keus in corporatieland’.
Volgens Albert Kerssies (directeur VTW) blijven bestuurders zitten, omdat hun salaris omlaag gaat. Al die bestuurders zeggen dat het primair om hun verantwoordelijkheid gaat... en dat klopt, want zoals voor eenieder gaat het primair om de verantwoordelijkheid voor je eigen portemonnee. Niks mis mee en géén nieuws.

Volledig scherm
Tonny van de Ven, directrice Allee Wonen. © JAN STADS

Peter Frijters, Rijsbergen

Vertrouwen

Geachte mevrouw T. van de Ven, A(l)wel, nu weten we waarom er de laatste jaren zoveel gefuseerd moest worden: hoe groter het huizenaanbod bij een woningcorporatie, hoe hoger uw salaris. Met de dag neem mijn vertrouwen in menig hooggeplaatst bestuurder verder af. Dank daarvoor.

Marij Haans, Roosendaal

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen