Volledig scherm
© ANP

Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

Geef uw meningNederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?

Je hoort nog wel eens dat bij het opknappen van oude huizen geld gevonden wordt in spouwruimtes, onder een vloer of in de tuin. Op momenten dat het vertrouwen in banken afneemt, bewaren mensen hun geld liever thuis. In tijden van nood leidt dat soms tot creatieve verstopplekken, waaruit het geld pas decennia later weer tevoorschijn komt.

Maar ook vandaag de dag kan het zomaar gebeuren dat mensen hun spaargeld massaal zelf gaan bewaren, omdat ze geen zin hebben een rentevergoeding aan de bank te moeten betalen voor hun spaargeld. Wat zou het betekenen voor banken als mensen hun spaargeld massaal van hun rekeningen halen? Blijven ze dan wel overeind? En waar laat je je spaargeld als je het van de bank haalt? Voel je je nog veilig in huis als er veel cashgeld ligt?

Wat denkt u?

Zou u uw spaargeld van de bank halen als de spaarrente negatief wordt? Bent u ook bang voor een nieuwe bankencrisis als dat gebeurt? En zou u zich nog veilig voelen in huis met veel cash geld? Stuur uw mening (in max. 200 woorden) inclusief uw voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 22 september leest u een greep uit inzendingen.

  1. Aanpak voetbalracist niet hard genoeg
    Geef uw mening

    Aanpak voetbalra­cist niet hard genoeg

    De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft samen met het kabinet afspraken gemaakt om voetbalracisme harder aan te pakken. Met behulp van slimme camera’s hopen zij ‘supporters’ die in stadions kwetsende teksten zingen of roepen sneller te herkennen. Op die manier kunnen de raddraaiers worden geïdentificeerd en gestraft. Zo’n straf kan oplopen tot een stadionverbod van maximaal tien jaar. Maar is dat voldoende? Gaat deze aanpak ver genoeg om het racisme definitief uit de stadions te weren?

Poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen