Volledig scherm
© ANP

Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

Geef uw meningNederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?

Je hoort nog wel eens dat bij het opknappen van oude huizen geld gevonden wordt in spouwruimtes, onder een vloer of in de tuin. Op momenten dat het vertrouwen in banken afneemt, bewaren mensen hun geld liever thuis. In tijden van nood leidt dat soms tot creatieve verstopplekken, waaruit het geld pas decennia later weer tevoorschijn komt.

Maar ook vandaag de dag kan het zomaar gebeuren dat mensen hun spaargeld massaal zelf gaan bewaren, omdat ze geen zin hebben een rentevergoeding aan de bank te moeten betalen voor hun spaargeld. Wat zou het betekenen voor banken als mensen hun spaargeld massaal van hun rekeningen halen? Blijven ze dan wel overeind? En waar laat je je spaargeld als je het van de bank haalt? Voel je je nog veilig in huis als er veel cashgeld ligt?

Wat denkt u?

Zou u uw spaargeld van de bank halen als de spaarrente negatief wordt? Bent u ook bang voor een nieuwe bankencrisis als dat gebeurt? En zou u zich nog veilig voelen in huis met veel cash geld? Stuur uw mening (in max. 200 woorden) inclusief uw voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 22 september leest u een greep uit inzendingen.

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

We maken ons veel te druk over de hitte

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
979 stemmen