Volledig scherm
© Mytenga

Komt de robot niet te dichtbij?

De robot kan al stofzuigen, ouderen helpen, maar ook onze banen stelen. En binnenkort kan hij zelfs in ons bed belanden. De Bredase ondernemer Niels van der Voort is namelijk van plan een seksrobot op de markt te brengen die ook kan praten. Komt de robot zo niet erg dichtbij, als bedreiger van ons privéleven? Of kan de robot ons bestaan verrijken en een stuk makkelijker maken?

Op het gebied van de robotica is al veel mogelijk. Een robot kan huizen schoonmaken, hij kan artsen helpen bij het opereren van patiënten, een handje toesteken in fabrieken en als gezelschap dienen voor demente bejaarden.

Ook in het onderwijs kunnen robots ingezet worden en zelfs in de journalistiek. Maar of robots ooit echt zomaar alle banen over kunnen nemen en zich kunnen gedragen als een mens, is nog maar de vraag. Zo ver is de techniek nog niet. Maar wat we al wel denken te weten is dat over twintig jaar dik 300.000 ouderen zonder zorg komen te zitten als er geen robot is om hen te helpen.

Wat denkt u? 

Zit u op robots te wachten? Zijn robots essentieel voor ons leven? Kunnen we nog zonder robots leven? Kunnen mensen met een robot eigenlijk wel vriendschap sluiten of er liefde voor voelen. En wat vindt u van een seksrobot die ook kan praten? Is zo’n robot een uitkomst of groeien mannen en vrouwen hierdoor uit elkaar?

Stuur uw mening (in maximaal 200 woorden) inclusief uw voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl

Volgende week zaterdag vindt u op de meningenpagina een greep uit de ingezonden meningen

poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen