Staatssecretaris Menno Snel van Financien tijdens het debat in de Tweede Kamer over het optreden van de Belastingdienst in de affaire rond kindertoeslagen.
Volledig scherm
Staatssecretaris Menno Snel van Financien tijdens het debat in de Tweede Kamer over het optreden van de Belastingdienst in de affaire rond kindertoeslagen. © ANP

Kindertoeslagaffaire mag niet ongestraft blijven

Geef uw meningHonderden, misschien zelfs enkele duizenden onschuldige Nederlanders hebben grote geldproblemen, omdat zij ten onrechte zijn beschuldigd van fraude met kindertoeslagen. De toeslagen werden per direct stopgezet en teruggeëist door de Belastingdienst. 

Volledig scherm
© ANP

Daarbij ging het in sommige gevallen om tienduizenden euro’s, die in rap tempo terugbetaald moesten worden. Een pijnlijke affaire waarbij steeds meer lijken uit de kast vallen, maar de verantwoordelijke topambtenaren zijn nog altijd aan het werk bij de Belastingdienst. Vreemd?

Een fout maken is menselijk, maar wie het dossier van de kindertoeslagaffaire leest, gelooft zijn ogen niet. De Belastingsdienst heeft als overheidsinstantie jarenlang systematisch misbruik gemaakt van zijn machtspositie, zelfs toen van een deel van de slachtoffers al bekend was dat zij onterecht waren aangewezen als fraudeur. 

Een heksenjacht, waarbij mensen moedwillig financieel de vernieling in zijn geholpen. Met medeweten van superieuren. Die verantwoordelijke topambtenaren zijn tot op heden buiten schot gebleven. Terwijl gezinnen dankzij hen in de schuldsanering zitten, ontvangen zij nog altijd een riant overheidssalaris. Hoe kan dat?

Wat vindt u?

Wat vindt u van de kindertoeslagaffaire? Beïnvloedt het uw vertrouwen in de overheid? Wat moet staatssecretaris Snel doen om de slachtoffers te helpen? Moeten de verantwoordelijken gestraft worden? Zo ja, hoe dan? Stuur uw mening (maximaal 200 woorden) incl. uw volledige naam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 21 december leest u in BN DeStem een greep uit de inzendingen.

Poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen