Volledig scherm
Leden van kinderrechtenorganisatie Defence for Children voeren actie tegen de uitzetting van Howick en Lili. © ROBIN UTRECHT

Kinderen zet je niet uit, dat is inhumaan

Geef uw meningEen hartverscheurende brief schreven ze ruim een week geleden, Howick (13) en Lili (12). Een smeekbede aan staatssecretaris, premier en de koning en koningin van Nederland. De kinderen wonen hier al tien jaar, maar moeten terug naar Armenië. Hun asielaanvraag is afgekeurd. De gedwongen verhuizing zet een streep door hun toekomst. Nederland zou per direct moeten stoppen met het uitzetten van kinderen zonder verblijfsvergunning.

Elk jaar haalt een aantal de media: kinderen die niet beter weten dan dat ze in Nederland zijn opgegroeid, maar door het huidige asielbeleid gedwongen worden terug te keren naar hun land van herkomst. Of eigenlijk dat van hun ouders, want de kinderen zelf hebben vaak helemaal niets met dat land. Ze spreken de taal niet, kennen de cultuur niet en hebben er geen of amper connecties. De kinderen spreken vloeiend Nederlands, zijn opgegroeid in onze cultuur, zitten hier op school en richten zich hier op een toekomst. De hele asielprocedure zorgt voor stress, angst en veel verdriet. Zou een relatief rijk land als Nederland dat niet humaner op kunnen of móeten lossen?

Wat vindt u?

Moet het Nederlandse asielbeleid als het om kinderen gaat blijven zoals het is, of vindt u dat het uitzetten van kinderen pertinent niet kan? Maakt het nog verschil of ze met hun ouders worden uitgezet of alleen? En waar ligt voor u de grens? Hoe ingeburgerd moet een kind bijvoorbeeld zijn om hier te mogen blijven? Stuur uw mening (max. 200 woorden) incl. voornaam, achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 15 september leest u een greep uit de inzendingen in BN DeStem en op onze website.

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen