Kan de staatssecretaris Howick en Lily persoonlijk uitgeleide doen?

LezersbrievenLezersbrieven BN DeStem van woensdag 5 september 2018

Volledig scherm
De twee Armeense kinderen Lily en Howick die naar verwachting zaterdag worden uitgezet. © ANP

Howick en Lily

De staatssecretaris Mark Harbers heeft zijn plicht gedaan. De wettelijke macht heeft gewonnen. De wet zal nageleefd worden. De verantwoordelijke staatssecretaris heeft schouderklopjes van zijn partijgenoten gekregen. Alom lof! Ik zou de staatssecretaris willen vragen om Howick (13) en Lili (12) persoonlijk uitgeleide te doen. Om hen ook uit te kunnen leggen waarom de wet moet worden nageleefd. De wet staat namelijk los van enig medeleven en menswaardige behandeling. Ook wil ik hem vragen, om na zijn ambtsperiode , contakt met Howick en Lili te blijven houden, om te blijven informeren naar hun welzijn en gezondheid. Hen bij te staan met hun studie en hen ook gerust te stellen voor de nog onzekere toekomst .

Misschien kan hij ook eens bij hen langsgaan en een vaderlijke band opbouwen. Ze hebben namelijk geen vader. Niemand van zijn ex-collega’s en partijgenoten zouden hiervan kennis hoeven nemen. Hij hoeft zich niet meer te verantwoorden. Wat zou dit mooi zijn, een oprechte politicus met een ziel en menslievend voor zijn naasten! Overigens staat een discretionaire bevoegdheid ook nog tot zijn beschikking...

C. de Graaf, Raamsdonksveer

Domkop

Geert Wilders heeft zijn cartoonwedstrijd afgeblazen in de hoop dat hij er politieke winst mee zal behalen. Het is een schoolvoorbeeld van ‘van kwaad tot erger’. Nederland, let op u saeck!, zei een dichter al in de zestiende eeuw. Inderdaad: de Nederlandse regering had Wilders moeten afhouden van die stompzinnige wedstrijd. Het heeft allemaal niets te maken met vrijheid van meningsuiting. Het is gewoon oerstom wat hier gebeurt. Winnaar is hier niet ons landje met zijn PVV. De echte ‘winnaars’ zijn die fundamentalistische lui in Pakistan, die nu weten hoe je zoiets in de wereld moet ‘aanpakken’. Triest, intriest, vooral voor de vreedzame moslims die weer het nakijken hebben.

Frans M. Vermeulen (Lid van platform ‘Oefenen in Samenleven’), Roosendaal

Volledig scherm
© dreamstime

Klok verzetten

In BN DeStem van zaterdag 1 september ging het maar weer eens over de keuze voor wintertijd of zomertijd. Is het niet langzamerhand vrij triest dat tot dusver geen beslissing is genomen? En heeft niemand ooit geopperd: we steken de stok in het midden? Een half uur terug stellen richting wintertijd en het dan voor immer zo laten? Moet er nog verder ‘gepolderd’ worden of kunnen we nu eindelijk eens verstandig zijn?

R. Snoeker, Breda

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen