Kan de staatssecretaris Howick en Lily persoonlijk uitgeleide doen?

LezersbrievenLezersbrieven BN DeStem van woensdag 5 september 2018

Volledig scherm
De twee Armeense kinderen Lily en Howick die naar verwachting zaterdag worden uitgezet. © ANP

Howick en Lily

De staatssecretaris Mark Harbers heeft zijn plicht gedaan. De wettelijke macht heeft gewonnen. De wet zal nageleefd worden. De verantwoordelijke staatssecretaris heeft schouderklopjes van zijn partijgenoten gekregen. Alom lof! Ik zou de staatssecretaris willen vragen om Howick (13) en Lili (12) persoonlijk uitgeleide te doen. Om hen ook uit te kunnen leggen waarom de wet moet worden nageleefd. De wet staat namelijk los van enig medeleven en menswaardige behandeling. Ook wil ik hem vragen, om na zijn ambtsperiode , contakt met Howick en Lili te blijven houden, om te blijven informeren naar hun welzijn en gezondheid. Hen bij te staan met hun studie en hen ook gerust te stellen voor de nog onzekere toekomst .

Misschien kan hij ook eens bij hen langsgaan en een vaderlijke band opbouwen. Ze hebben namelijk geen vader. Niemand van zijn ex-collega’s en partijgenoten zouden hiervan kennis hoeven nemen. Hij hoeft zich niet meer te verantwoorden. Wat zou dit mooi zijn, een oprechte politicus met een ziel en menslievend voor zijn naasten! Overigens staat een discretionaire bevoegdheid ook nog tot zijn beschikking...

C. de Graaf, Raamsdonksveer

Domkop

Geert Wilders heeft zijn cartoonwedstrijd afgeblazen in de hoop dat hij er politieke winst mee zal behalen. Het is een schoolvoorbeeld van ‘van kwaad tot erger’. Nederland, let op u saeck!, zei een dichter al in de zestiende eeuw. Inderdaad: de Nederlandse regering had Wilders moeten afhouden van die stompzinnige wedstrijd. Het heeft allemaal niets te maken met vrijheid van meningsuiting. Het is gewoon oerstom wat hier gebeurt. Winnaar is hier niet ons landje met zijn PVV. De echte ‘winnaars’ zijn die fundamentalistische lui in Pakistan, die nu weten hoe je zoiets in de wereld moet ‘aanpakken’. Triest, intriest, vooral voor de vreedzame moslims die weer het nakijken hebben.

Frans M. Vermeulen (Lid van platform ‘Oefenen in Samenleven’), Roosendaal

Volledig scherm
© dreamstime

Klok verzetten

In BN DeStem van zaterdag 1 september ging het maar weer eens over de keuze voor wintertijd of zomertijd. Is het niet langzamerhand vrij triest dat tot dusver geen beslissing is genomen? En heeft niemand ooit geopperd: we steken de stok in het midden? Een half uur terug stellen richting wintertijd en het dan voor immer zo laten? Moet er nog verder ‘gepolderd’ worden of kunnen we nu eindelijk eens verstandig zijn?

R. Snoeker, Breda

 1. Seksliedjes slecht voor imago carnavalsfeest
  Geef uw mening

  Sekslied­jes slecht voor imago carnavals­feest

  Hoe harder en schuiner, hoe liever, lijkt het credo als je de carnavalsliedjes anno 2019 hoort. Niet dat er vroeger geen schunnige carnavalsnummers bestonden – integendeel – maar die teksten waren minder recht voor zijn raap dan ‘Ik wil je pijpen, pijpen, pijpen.... (van je broek wat korter maken)’ van de dames van Sjansjee of ‘Mijn piem is goed gewassen, het smegma is eraf’ uit het carnavalsnummer Potentie van Stefan & Sean ft. Bram Krikke. Die laten niets aan de verbeelding over. Geven dit soort liedjes carnaval een slecht imago?
 2. Dus dit is de toekomst, topclubs als een rondreizend circus
  PREMIUM
  COLUMN

  Dus dit is de toekomst, topclubs als een rondrei­zend circus

  Uiteraard komt het idee overwaaien uit het mekka van de sportmarketing, the United States of America. De NBA speelt één keer per jaar een officieel potje competitie-basketbal overseas in Londen. Doel is om de sport te globaliseren, zieltjes en sponsors te winnen in Europa. Vorige maand was het weer zo ver. In een uitverkocht O2 wonnen de Washington Wizards in de laatste seconde met 101-100 van The New York Knicks. Een thriller, dat wel.

poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

 • Eens (75%)
 • Oneens (25%)
1133 stemmen