Volledig scherm
© Rijnhout Media

Kabinet, maak werk van hogere lonen

Geef uw meningLilian Marijnissen maakte zich deze week hard voor stijging van het minimumloon. Volgens de voorvrouw van de SP profiteren werknemers veel te weinig van de economische groei in Nederland, terwijl die groei mede te danken is aan de inzet van werknemers. Marijnissen vindt dat er pas echt reden tot juichen is, als alle lagen van de bevolking meeprofiteren van de economische groeicijfers en niet alleen de rijke bovenlaag.

Het is geen toeval dat Marijnissen deze week haar statement maakte. Vakbond FNV gaf dinsdag het startschot voor de campagne #Samenvoor14, waarmee ze de politiek wil bewegen het wettelijk minimumuurloon van 9,82 euro bij een 38-urige werkweek te verhogen naar 14 euro. Zowel FNV als SP strijdt tegen de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk in ons land. Waar in de jaren 70 nog 92 cent per verdiende euro bijwerknemers terechtkwam, is dat nu nog maar 74 cent. Vooral aandeelhouders profiteren steeds meer van de stijgende winsten. ‘Het rauwe kapitalisme ten voeten uit’, aldus Marijnissen. Zowel SP als FNV verwacht dat als het minimumloon stijgt, dit een stuwende werking heeft op alle lonen en op de diverse uitkeringen.

Wat vindt u?

Moet het kabinet snel werk maken van stijging van de lonen, of merkt u weinig van die stijgende ongelijkheid waar SP en FNV zich druk over maken? Gelooft u in de vakbondscampagne of heeft u weinig hoop dat het echt wat oplevert? Stuur uw mening (max. 200 wrd) incl. uw volledige naam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 27 april leest u in de krant en online een greep uit de inzendingen.

Poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen