Volledig scherm
Gery De Cloedt, de Vlaamse eigenaar van de Hedwigepolder, moet vertrekken is vorige week door de Hoge Raad beslist.

Is de Hedwigepolder nu geen natuur dan?

LezersbrievenLezersbrieven van zaterdag 13 januari 2018

Hedwigepolder

De Hedwigepolder wordt dan toch onder water gezet. Die polder wordt natuurgebied. Pardon. Is die polder geen natuurgebied dan? De natuur heeft 4000 jaar nodig gehad die polder via aanslibbing te vormen. De natuur zoekt altijd het evenwicht, dus het zal opnieuw aanslibbben. Dat wordt eeuwig baggeren.

Maar dit heeft natuurlijk niets met de natuur te maken. Dit gaat er slechts om de Schelde geschikt te maken voor grote schepen die dan we de haven van Antwerpen kunnen aandoen. Zodat die haven groter kan groeien dan de haven van Rotterdam.

J.A.F. Schneijdenberg, Roosendaal

Haatzaaien

Iedereen is hoogst verontwaardigd over de harde toon van een Duitse AFP-politicus naar aanleiding van Afrikaanse mannen met een islamitische achtergrond, die wederom Oud en Nieuw ‘vierden’ met verkrachtingen, groepsbelediging en haatzaaien! Ze moeten worden berecht. En die verkrachters dan? Moeten we uit kosmopolitische zogenaamde politieke correctheid daar maar van wegkijken?

Net als rapper Boef menen deze lui daadwerkelijk dat frivool geklede vrouwen die uitgaan en alcohol drinken, hoeren zijn. Daar moet het mijns inziens eerst en vooral over gaan en op zeer hoge toon.

H. Bertens, Breda

Hoofdletter asjeblief!

Broeder Franciscus uit Assisi (1182-1226), Jan Tinbergen, Al Gore, Herman Wijffels, Thomas Pikkety, Kate Raworth, Gerrit Hiemstra, paus Franciscus, en vele anderen: allemaal strijden ze tegen Holle Bolle Gijs, het vraatzuchtige monster ‘Kapitaal’ dat onze planeet vervuilt en vernielt.

Lieve mensen, we schrijven zelfs de zwerfplaneet Pluto, een brok steen, nog met een hoofdletter. Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus: allemaal eigennamen, alle planeten van ons zonnestelsel met een hoofdletter. Dat heet een ‘kapitaal’ in een drukkerij. Waarom onze eigen Aarde dan niet? Wees wijs: geef haar voortaan een hoofdletter en bewijs daarmee geestelijk kapitaalkrachtig te zijn.

Volledig scherm
© anp

Frans M. Vermeulen, Roosendaal

Roken

Met verbazing lees ik de reacties tot twijfel over sigaret bij ziekenhuisingangen. Neem alleen al die van Stichting Rokersbelangen. De belangen van rokers? Zou het niet allereerst moeten zijn de ‘belangen van gezondheid’? Gezondheid, dat men bij de verslaving van het roken echt niet zal bereiken. ‘Het ziekenhuis zou zich op het pad van betutteling begeven met een rookverbod.’ Ik kom niet meer bij als ik dit lees! Een ziekenhuis zorgt voor het welzijn van de mens, wil mensen die ziek zijn beter maken. Dat is volgens de Stichting Rokersbelangen dus ‘betutteling’!

‘Een patiënt zou roken om nutteloze tijd in te vullen’, lees ik verder. Ik val van de ene verbazing in de andere! In Tilburg bij de ziekenhuizen is het helaas niet anders. Daar is een ‘rookvrije zone’, waar niet wordt gehandhaafd. Als je echt ziek bent en benauwd bent, als je écht beter wil worden, dan stop je met roken en focus je je op: ‘Hoe kom ik van deze verslaving af.’

En dan heb ik het nog niet eens over kinderen die ongewenst mee moeten roken, of een ongeboren kind. Laten we die ook stikken? Roker, ga gerust verder, maar val iemand die echt ziek is en probeert de ingang van een ziekenhuis te bereiken, niet lastig met uw verslaving. Roken, dat los je samen op, als je het echt wil!

Marlies van Venrooij, Stichting Gezondheid & Welzijn

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen