Volledig scherm
Vrijwilligers draaien een bardienst bij voetbalclub Beek Vooruit in Prinsenbeek. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Ik zit bij club voor de sport, niet voor allerlei taken

Geef uw meningAmateurverenigingen komen steeds vaker in de knel door een gebrek aan vrijwilligers. Leden van sportclubs gaan er vaak vanuit dat alles voor ze geregeld wordt, maar clubs zijn daarvoor afhankelijk van mensen die graag een stapje extra zetten voor de vereniging. Daar is steeds vaker een gebrek aan. Iedereen is druk, clubliefde en loyaliteit nemen af. Sommige clubs verplichten hun leden tegenwoordig een taak binnen de vereniging te verrichten. Maar is dat de oplossing?

Vele handen maken licht werk, is de gedachte achter het idee om alle leden vanaf een bepaalde leeftijd te verplichten een taak uit te voeren binnen een club. Dat kan variëren van een bardienst of het trainen van een (jeugd)team, tot het fluiten van wedstrijden of een bestuurlijke functie. Het idee is simpel: als iedereen zijn steentje bijdraagt, is het veel makkelijker om alle taken binnen een club geregeld te krijgen. 

 Vandaag de dag zit echter lang niet iedereen op zo’n verplichting te wachten. We hebben het allemaal al zo druk. Sommige leden betalen liever extra contributie, dan dat ze tijd investeren in hun club. Maar geld lost niet elk probleem op. Een club is niet overeind te houden als leden niet bereid zijn af en toe te helpen.

Wat vindt u?

Is het terecht dat clubs hun leden verplichten een taak op zich te nemen? En vanaf welke leeftijd dan? Zijn er ook andere manieren om leden te activeren? En moeten ouders van jeugdleden ook verplicht wat doen voor de club? Stuur uw mening (max. 200 wrd) incl. uw naam en woonplaats voor vrijdag 27 september naar: meningen@bndestem.nl. Zaterdag 28 september leest u een greep uit de inzendingen.

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

We maken ons veel te druk over de hitte

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
979 stemmen