Volledig scherm
© Marcel van Hoorn

Ik shop mijn kerstinkopen lokaal

Geef uw meningKerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.

It’s the most wonderful time of the year... Geen tijd van het jaar is het zo gezellig winkelen als in december. Lampjes en kerstbomen zorgen voor extra sfeer in de straten en een warme dekengevoel overvalt je als je vanuit de kou een winkel binnenstapt, die gezellig is aangekleed voor de feestdagen. Maar hoe de middenstand haar best ook doet, steeds meer mensen besteden hun geld bij onlinewinkels.

Tegelijkertijd wordt er gemopperd over leegstand en dat het winkelaanbod steeds krapper wordt. Maar dat hebben we met zijn allen zelf in de hand. Middenstanders kunnen niet overleven als er niet bij ze wordt gekocht. Door lokaal inkopen te doen, helpt u eraan mee dat winkels openblijven en er een gevarieerd winkelaanbod blijft.

Wat doet u?

Koopt u uw decembercadeautjes online of gaat u lokaal shoppen? En maakt u die keuze bewust of wordt die ingegeven door tijdgebrek, keuzevrijheid of de drang naar de beste deal? Stuur uw mening (max. 200 woorden) incl. voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 22 december leest u in de krant en online een greep uit de inzendingen.

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen