Volledig scherm
© Arie Kievit

Ik kan reclamefolders niet missen

Geef uw meningIn sommige steden bestaan ze al: de JA/JA-stickers waarmee mensen die wél ongeadresseerde post willen ontvangen dit kunnen aangeven. Iedereen die deze sticker niet opplakt, ontvangt geen reclamefolders en huis-aan-huisbladen meer.

Een duurzaam initiatief, want het zorgt voor veel minder onnodig papiergebruik, aangezien veel mensen folders en huis-aan-huisbladen ongelezen in de oud papierbak gooien. Of bent u juist blij met deze ongeadresseerde post? Kunt u juist niet zonder de reclamefolders?

In de meeste gemeenten, ook hier in West-Brabant, wordt nog gewerkt met de brievenbusstickers NEE/NEE of NEE/JA. Wie niks plakt, krijgt dus alle ongeadresseerde post in de brievenbus. Gewenst of ongewenst. Niet erg milieubewust, toch zijn de West-Brabantse gemeenten er nog niet toe aan de omslag naar de JA/JA-sticker te maken, zo stond gisteren in deze krant. 

De meesten vinden het een sympathiek initiatief, maar stappen er (nog) niet op over. Amsterdam was de eerste stad die in 2018 de overstap wel maakte, steden als Utrecht, Tilburg en Rotterdam volgden. De reclamebranche is niet blij met de JA/JA-sticker, maar kan er niets tegen doen.

Wat doet u?

Stel dat uw gemeente kiest voor de JA/ JA-sticker, gaat u deze dan wel of niet opplakken? Zoekt u thuis graag naar de beste aanbiedingen van de week? Of vindt u de sticker ideaal om een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst? Stuur uw mening (max. 200 wrd) incl. uw volledige naam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 1 februari leest u in BN DeStem een greep uit de inzendingen.

Poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen