Volledig scherm
© ANP

Ik heb alle vertrouwen in de kwaliteit van de zorg in West-Brabant

Geef uw meningDe twee grote ziekenhuizen van West-Brabant scoorden afgelopen week – wederom –geen hoge ogen in de nationale Ziekenhuis Top 100. Het Bravis kwam niet verder dan de 28ste plaats bij de streekziekenhuizen en het Amphia belandde op de een-na-laagste positie in de ranglijst van topklinische ziekenhuizen. Wat zegt dat in uw beleving over de kwaliteit van de zorg in deze regio? Heeft u nog voldoende vertrouwen in de zorg die u het dichtst bij huis kunt krijgen?

Wie in West-Brabant wat mankeert, komt al gauw terecht bij een van de twee ziekenhuizen in deze streek: het Bravis in Roosendaal en Bergen op Zoom, of het Amphia in Breda en Oosterhout. Als patiënt vertrouw je op de kennis en kunde van doktoren en verpleegkundigen in het ziekenhuis waar je belandt. Een doorverwijzing van een huisarts leidt meestal tot de gang naar een ziekenhuis in de buurt. Hoewel je als patiënt in Nederland vrij bent in het kiezen van een ziekenhuis en/of arts, maakt lang niet iedereen gebruik van die vrijheid. De meeste mensen gaan ervanuit dat ze hoe dan ook de beste zorg krijgen op de plek waarnaartoe ze zijn doorverwezen. Maar de ranglijst toont aan dat er dus wel degelijk verschil is in zorgkwaliteit.

Wat vindt u?

Heeft u nog vertrouwen in de kwaliteit van de zorg in West-Brabant? Neigt u na de slechte klasseringen van Bravis en Amphia om eerder zelf een ziekenhuis te kiezen voor behandeling? Of neemt u die ranglijsten niet zo nauw? Stuur uw mening (max. 200 wrd) incl. uw naam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 16 november leest u in BN DeStem een greep uit de inzendingen.

Poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen