Volledig scherm

Ik ben echt klaar met dit kabinet

Geef uw meningAls alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

We hebben de vorige crisis pas net overwonnen, maar een nieuwe tijd van onrust lijkt aanstaande. Het Malieveld in Den Haag is jarenlang niet zo druk geweest bezocht als dit jaar. Boeren, bouwers, ‘gele hesjes’, docenten, zorgpersoneel, snelheidsduivels, klimaatactivisten; de rij van ontevreden groeperingen in Nederland groeit met de dag. Premier Mark Rutte (VVD) is er maar druk mee. Gisteren kreeg hij opnieuw de wind van voren tijdens het stikstofdebat in de Tweede Kamer: ‘U hebt deze crisis zelf veroorzaakt’, aldus leden van de oppositie. Ook binnen de coalitie piept en kraakt het. Hoe lang houdt dit kabinet nog stand?

Wat vindt u?

Is het tijd voor nieuwe verkiezingen of mag dit kabinet wat u betreft zijn tijd nog uitzitten? Waar gaat het in uw ogen mis met het beleid van de huidige coalitie met VVD, CDA, CU en D66? Is het tij nog te keren of vreest u echt voor een nieuwe crisis? En wie zou(den) wat u betreft het roer in handen moeten krijgen? Stuur uw mening (in max. 200 wrd), incl. uw voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 23 november leest u in BN DeStem een greep uit de inzendingen.

Poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen