Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Huisman kan op sympathie rekenen als hij van wachtgeld afziet

Huismanregeling

Yolanda Sjoukes legde laatst in haar column de vinger op de pijnlijke wachtgeldregeling voor politieke functionarissen bij oneervol ontslag. Zij legt duidelijk uit waarom zo’n regeling noodzakelijk is bij eervol ontslag. Zij pleit ervoor om de bestaande wachtgeldregeling bij verwijtbaar gedrag af te schaffen: politieke bestuurders hebben een voorbeeldfunctie en wangedrag kan nooit een voorbeeld zijn. Zo’n besluit zou de ‘Huismanregeling’ kunnen heten. Daar is niet zoveel aan toe te voegen, haar zienswijze is duidelijk en past bij die van alle gezond denkende burgers. Het lijkt mij moeilijk om te wonen in een gemeente waarvan ieder die je tegenkomt jou beschouwt als profiteur.

Tot nu toe hebben we de heer Huisman niet gehoord. Het is ook niet niks wat plotseling op hem en zijn naasten is afgekomen. Het wachtgeld is wettelijk geregeld, maar het staat de heer Huisman helemaal vrij om vrijwillig van (een gedeelte van) zijn wachtgeld af te zien. Daarmee zou de pijn bij de burgerij in ieder geval voor een deel zijn weggenomen en bovendien zou hij met een dergelijk gebaar een prachtig voorbeeld geven aan anderen die in een dergelijke situatie verzeild raken. Hij zou dan zelfs met respect van de burgerij in Oosterhout kunnen blijven wonen.

Sjef Theunissen, Oud Gastel

Pesten

Het is een drogreden dat leerkrachten (m/v) iets tegen pesten van leerlingen kunnen doen. In de klas kun je soms nog corrigerend optreden, daarna begint het echt pas! O.a. Twitter, e-mails, Facebook, en Instagram! bieden helaas mogelijkheden om de gepeste dag en nacht te bestoken. Wat begon als sociale-media is verworden tot a-sociale-media! Triest dat sommigen geen uitweg meer weten en dat die ongelukkige tieners grijpen naar levensgevaarlijke pillen!

Volledig scherm
Zoenende mannen in de nieuwe campagne van kledingmerk Suitsupply. © Suitsupply

Ton Schillemans, Breda

Kussende mannen

Naar aanleiding van het artikel Ophef over reclame kussende mannen door Chris Klomp in BN DeStem van vrijdag 23 februari 2018 heb ik een tweetal opmerkingen. Allereerst zou je denken dat in de huidige samenleving dit soort dingen geen problemen meer hoeft op te leveren. Deze simpele foto heeft veel negatieve aandacht gekregen. Sociale media spelen hier ook een erg grote rol in. Mensen kunnen elkaar gemakkelijk beïnvloeden. Ook worden foto’s sneller verspreid. Dit is een erg groot nadeel van sociale media. Men moet gewoon door blijven gaan met het publiceren van dit soort foto’s. Dit kan veel negatieve reacties opwekken en daarom zouden bedrijven een soort van stop moeten zetten op de negatieve reacties of zelfs de mogelijkheid om reacties te plaatsen uit te schakelen. Zo verloopt een campagne van een bedrijf veel beter en ontstaat er minder ophef over een bepaalde foto. Ten tweede vind ik het verontrustend dat het COC blijkbaar niet meer schrikt van deze commotie. Naar mijn mening is het ongewoon dat mensen zoveel ophef maken over een foto waar twee mannen te zien zijn die kussen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het meer gewenning is dan acceptatie en dat de ophef steeds minder zal worden wanneer men meer van dit soort foto’s gaat publiceren.

Pieternel van UnnikBreda

Boerenbedrijf

Wat een aangrijpend verhaal op de opiniepagina van BN DeStem van woensdag 28 februari van Joyce Maessen. Vol emotie en betrokkenheid bij het vak. Grote waardering heb ik voor hen. Meer kan ik niet doen.

Jan Rademakers, Ulvenhout

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen