Volledig scherm
Stapvoets rijden naar het werk en vaak ook weer onderweg naar huis. Het is een grote ergernis van veel forenzen.

Hoe reist u liever: met auto in file of met een dure trein?

Geef uw meningAfgelopen week maakte de NS bekend dat treinkaartjes komend jaar weer flink duurder worden. Dat deed de spoorvervoerder op een dag dat talloze Nederlanders vast stonden in de file tijdens een van de drukste spitsen van het jaar. Het lijkt kiezen tussen twee kwaden voor veel forenzen: kostbare tijd verliezen in de auto of diep in de buidel tasten voor een rit over het spoor.

Quote

Gaat de prijsstij­ging van treinkaart­jes mensen vanuit de trein de auto in jagen?

Filerijden is een van de grote ergernissen van forenzen, mensen die op een andere locatie werken dan ze wonen. Elke dag weer stapvoets over het asfalt op weg naar kantoor. En terug? Idem dito. Een deel van de forenzen kiest daarom voor de trein. Die rijdt niet altijd op tijd, maar in de trein kun je in ieder geval je tijd nog nuttig besteden, omdat je er kunt werken. 

Maar die trein is al niet goedkoop en vanaf 2019 wordt die dus nog duurder. Dat komt deels door de btw-verhoging van 6 naar 9 procent, opgelegd vanuit het Rijk, en deels omdat de NS daar nog een inflatiecorrectie bovenop zet. Gaat dat mensen vanuit de trein de auto in jagen? Of is het toenemende fileleed juist reden voor forenzen om toch maar in die duurdere trein te stappen?

Wat kiest u?

Staat u liever vast in de file of betaalt u graag wat extra om per spoor uw eindpunt te bereiken? Of laat u auto en trein links liggen en kiest u voor een alternatief? Werkt u meer thuis, of heeft u flexibele werktijden, zodat u buiten de spits om kan reizen?

Stuur uw mening (in max. 200 woorden) inclusief uw voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl  Zaterdag 10 november leest u in BN DeStem en online een greep uit de ingezonden reacties.

poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
877 stemmen

poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen