Volledig scherm
© Thinkstock

Hebben we geleerd van economische crisis?

Geef uw meningIn september 2008, precies tien jaar geleden, breekt een economische crisis uit die zijn weerga niet kent. Met de val van de Lehman Brothers Bank in New York stort de financiële wereld in. De schokgolven verspreiden zich wereldwijd en bereiken ook West-Brabant. De gevolgen zijn groot. Bezuinigingen, werkloosheid, wanhopige huizenbezitters en polarisatie hakken er flink in.

Wat heeft de crisis betekent voor de mensen die er destijds direct bij betrokken waren en er door getroffen werden? BN DeStem laat zaterdag 22 september een aantal van hen aan het woord, zoals Jan Hoppen, de projectontwikkelaar uit Prinsenbeek die op de fles ging (‘Ik dacht nog even: ‘Ach, een dipje. Dit is volgend jaar voorbij’), Jan Struijs, de Bredase beheerder van een gesloten buurthuis (‘Na sluiting konden al die ontslagen mensen nergens terecht. Ja, in de kroeg. Daar gingen ze dan ook vaak heen’) of oud-wethouder Bob Bergkamp: (‘De crisis heeft ook iets opgeleverd: een opgeruimde stad’).

Maar, hoe heeft ú die zware crisis doorstaan?

Heeft u er persoonlijk onder geleden door ontslag, faillissement of een andere ingrijpende gebeurtenis? Vindt u dat Nederland veranderd is door de grootste economische dip sinds Zwarte Donderdag 1929? Heeft de crisis iets gedaan met de mentaliteit van u en uw buren? En de belangrijkste vraag: hebben we iets geleerd van de economische crisis?

Stuur uw mening en ervaring (max. 200 woorden) incl. voornaam, achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 22 september leest u een greep uit de inzendingen op onze opiniepagina. 

 1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
  PREMIUM
  Column

  ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

  De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

 • Eens (48%)
 • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

We maken ons veel te druk over de hitte

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
979 stemmen