Volledig scherm

Geef uw mening: haal quads van de weg!

GEEF UW MENINGVeilig Verkeer Nederland is de quads op de snelweg beu. Ze zijn volgens de organisatie veel te gevaarlijk en moeten worden verbannen naar het platteland.

VVN kwam met deze rake opmerking naar aanleiding van een dodelijk ongeval met een quad op de A2 bij Rosmalen. Daarbij kwam de 31-jarige Rick van Loosbroek om het leven. Hij reed samen met een 27-jarige man uit Rosmalen op de quad, toen het voertuig door nog onbekende oorzaak over de kop sloeg. Van Loosbroek was net een jaar getrouwd.

Weg met de quad?

De andere man ligt nog in het ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar. Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. Op de stelling afgelopen week in deze krant of de quad geweerd moest worden van de openbare weg, reageerden ruim 1.200 mensen. De uitslag? Liefst 89% zei ja, weg met de quad. En 11% vindt het prima dat ie op de openbare weg rijdt.

...of: past prima in het straatbeeld? 

Maar nu willen we van u ook graag weten waarom ja of nee. Is de quad een gevaarlijke machine of ligt het er vooral aan hoe je ermee omgaat? Zitten er alleen maar jongeren op die stoer willen doen en vooral het gas vol opendraaien, zoals VVN beweert. Rijdt u wellicht zelf op een quad en vindt u dat VVN niet moet zeuren. Een quad past prima in het straatbeeld, je weert toch ook geen motor op de weg? Dus, onze vraag luidt...

Wat denkt u?

Stuur uw mening (in max. 200 woorden) inclusief uw voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl

Volgende week zaterdag vindt u op deze pagina een greep uit de ingezonden meningen.

Rolf Finders, Chef Uit BN DeStem

poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen