Volledig scherm
Het NAC-stadion. © Marcel van Dorst

'Geef huurders ook eens een meevallertje, meneer De Beer’

LezersbrievenLezersbrieven BN DeStem van woensdag 12 juni 2019.

Huur NAC-stadion

Misschien kan meneer De Beer zijn truc om de huur van het NAC-stadion te verlagen ook eens met de woningbouwcorporaties bespreken. Dan hebben de huurders in Breda en omstreken volgend jaar ook eens een meevallertje: een huurverlaging van 15 procent in plaats van de gebruikelijke verhoging!

Gé van Berkel, Bavel

Beerput

De Haagse politiek zou je kunnen vergelijken met een beerput. Als je die opent, komt er een walm van ellende uit. Graag had ik wat leuks geschreven, maar helaas terugkijkend op de laatste periode, met het ene na het andere onaangename bericht in het nieuws, zou het beter zijn de beerput dicht te laten. Toch wil ik de geur uit Den Haag niet in mijn eentje opsnuiven, want gedeelde smart is halve smart. Wat veroorzaakt de stank? Een minister-president die uitblinkt in leugens. Een minister die niet weet dat Groningen ook Nederlands grondgebied is. Een openbaar ministerie dat de grondrechten van ons land niet onder de knie heeft. Justitie die steek op steek laat vallen. Ik hou er maar mee op, want ik word er weer misselijk van...

Jan Niehof, Etten-Leur

Omgangsvormen

Omgangsvormenexpert Henrik de Groot maakt zich in BN DeStem van zaterdag 8 juni zorgen om mensen die het vertrouwen in de politiek hebben verloren, en nu uit onzekerheid stemmen op politici zoals Wilders of Baudet. Maar moet je als 'omgangsvormenexpert' politicus Baudet dan een 'gladde jongen' noemen en linken aan NSB'er Mussert? En moet je de woordkeuze van Baudet, met 'boreaal' , dan een onnodig racistisch tintje meegeven? Is daartegenover voormalig staatssecretaris Harbers (Justitie en Veiligheid, VVD) zo bijzonder, omdat hij geen sorry zei, maar direct opstapte toen bleek dat hij geen notie had van de onder hem vallende criminaliteitscijfers? Volgens De Groot duidt 'sorry' zeggen op een gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef. Maar was het juist niet onze minister-president, die de afgelopen jaren keer op keer 'sorry' moest zeggen en nooit zijn verantwoordelijkheid nam door op te stappen? De Groot vindt dat om de omgangsvormen in ons land weer te normaliseren, we een gemeenschappelijke vijand moeten hebben. Maar met vrienden zoals moraalridder De Groot, die zelf net zo schoffeert als de politici die hij veracht, heb je geen vijanden meer nodig!

Martin van Nispen, Rijsbergen

Noord-Korea

Wat als de Verenigde Staten de oorlog in Korea hadden gewonnen? Dan hadden de inwoners van het noordelijk deel niet zo overdreven hoeven huilen bij de dood van de vorige leider. Dan hadden ze geen honger hoeven lijden. Dan hadden velen niet zonder proces in de gevangenis beland en anderen niet de doodstraf gekregen. Dan hadden ze wellicht een democratische regering gekregen en hun familie kunnen bezoeken. Dan waren die nucleaire dreigingen nu niet aan de orde geweest. Tja, dan...

Ton Schillemans, Breda

 1. Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig
  Geef uw mening

  Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?
 2. ‘Voor mij is Arnouts onbetwist de beste trainer’
  Lezersbrieven

  ‘Voor mij is Arnouts onbetwist de beste trainer’

  De voetbalawards zijn door BN De Stem weer uitgereikt en u hebt terecht de mooiste prijzen aan Moerse Boys geschonken. Alleen vergeten jullie de titel beste trainer ook naar Moerse Boys te laten gaan, naar trainer Jurgen Arnouts. Bang dat Moerse Boys anders te veel prijzen zou pakken? Moerse Boys-trainer Jurgen Arnouts werkt met allemaal echte clubjongens, terwijl winnaar Van Poelje van Baronie alleen kan werken met gehaalde spelers. De kwaliteit die de eigen vereniging heeft geleverd, is door hem afgeserveerd. Duidelijker kan het niet als het hele tweede team, bestaande uit spelers die net 20 jaar oud zijn, besluit ergens anders te gaan voetballen. Nee, voor mij is onbetwist de beste trainer toch echt Jurgen Arnouts. Nu de promotie nog!

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

 • Eens (48%)
 • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

 • Eens (75%)
 • Oneens (25%)
1133 stemmen