Volledig scherm
,,Camperaars willen vrijheid, blijheid. Met blote voetjes door het gras lopen, dat idee”, zegt Henk Zandstra (NKC). © WACONimages

Er zijn genoeg plekken voor campers op campings

Geef uw meningDe Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) vindt, samen met de Stichting Wild-Kamperen, dat er snel meer camperplaatsen bij moeten komen in Nederland. Met name locaties met minimale voorzieningen in de openbare ruimte waar camperaars voor een prikkie een nachtje kunnen staan. Maar er zijn toch genoeg campings waar ze een plekje kunnen zoeken?

Waarom zouden we in Nederland openbare ruimte moeten vrijmaken voor mensen die graag met een kampeerauto op vakantie gaan, terwijl kampeerders die hun caravan voor of na hun vakantie een weekje bij huis op een parkeerplek neerzetten, na twee dagen al gemaand worden hun sleurhut te verwijderen? Dat gebeurt omdat Nederland geen openbare camping of stallingsplaats wil zijn.

Maar veel camperaars willen dus liever niet op een camping staan, aldus de NKC. Want daar beleven ze minder vrijheid en ze moeten er betalen voor faciliteiten die ze niet gebruiken. Ze willen zo vrij en goedkoop mogelijk rondreizen, dus ambiëren ze eenvoudige camperplaatsen waar een waterkraantje en een afvalbak is en eventueel elektriciteit. Daar betalen ze dan een minimaal bedrag voor.

Dat de lokale camping dan een klant mist die anders bij hem had aangeklopt, vinden ze geen probleem. Van oneerlijke concurrentie is volgens de NKC geen sprake.

Wat denkt u?

Hoort het vrije gevoel bij de aanschaf van een camper? Zou zo’n compleet huis op wielen, dat gemaakt is om mee rond te trekken, op zoveel mogelijk plekken in Nederland moeten kunnen staan, zoals dat vaak wel kan in andere landen? En wat zijn dan geschikte locaties? Waar is het wel gewenst en waar absoluut niet? Want we houden allemaal van vrijheid, zee, strand en mooie natuur. Daar willen we allemaal graag vanaf de eerste rang van genieten, toch?

Stuur uw mening (in max. 200 woorden) incl. voor-, achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 11 augustus vindt u op de Meningenpagina in de krant een greep uit de inzendingen.

 1. Seksliedjes slecht voor imago carnavalsfeest
  Geef uw mening

  Sekslied­jes slecht voor imago carnavals­feest

  Hoe harder en schuiner, hoe liever, lijkt het credo als je de carnavalsliedjes anno 2019 hoort. Niet dat er vroeger geen schunnige carnavalsnummers bestonden – integendeel – maar die teksten waren minder recht voor zijn raap dan ‘Ik wil je pijpen, pijpen, pijpen.... (van je broek wat korter maken)’ van de dames van Sjansjee of ‘Mijn piem is goed gewassen, het smegma is eraf’ uit het carnavalsnummer Potentie van Stefan & Sean ft. Bram Krikke. Die laten niets aan de verbeelding over. Geven dit soort liedjes carnaval een slecht imago?
 2. Dus dit is de toekomst, topclubs als een rondreizend circus
  PREMIUM
  COLUMN

  Dus dit is de toekomst, topclubs als een rondrei­zend circus

  Uiteraard komt het idee overwaaien uit het mekka van de sportmarketing, the United States of America. De NBA speelt één keer per jaar een officieel potje competitie-basketbal overseas in Londen. Doel is om de sport te globaliseren, zieltjes en sponsors te winnen in Europa. Vorige maand was het weer zo ver. In een uitverkocht O2 wonnen de Washington Wizards in de laatste seconde met 101-100 van The New York Knicks. Een thriller, dat wel.

poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

 • Eens (75%)
 • Oneens (25%)
1133 stemmen