Volledig scherm
,,Camperaars willen vrijheid, blijheid. Met blote voetjes door het gras lopen, dat idee”, zegt Henk Zandstra (NKC). © WACONimages

Er zijn genoeg plekken voor campers op campings

Geef uw meningDe Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) vindt, samen met de Stichting Wild-Kamperen, dat er snel meer camperplaatsen bij moeten komen in Nederland. Met name locaties met minimale voorzieningen in de openbare ruimte waar camperaars voor een prikkie een nachtje kunnen staan. Maar er zijn toch genoeg campings waar ze een plekje kunnen zoeken?

Waarom zouden we in Nederland openbare ruimte moeten vrijmaken voor mensen die graag met een kampeerauto op vakantie gaan, terwijl kampeerders die hun caravan voor of na hun vakantie een weekje bij huis op een parkeerplek neerzetten, na twee dagen al gemaand worden hun sleurhut te verwijderen? Dat gebeurt omdat Nederland geen openbare camping of stallingsplaats wil zijn.

Maar veel camperaars willen dus liever niet op een camping staan, aldus de NKC. Want daar beleven ze minder vrijheid en ze moeten er betalen voor faciliteiten die ze niet gebruiken. Ze willen zo vrij en goedkoop mogelijk rondreizen, dus ambiëren ze eenvoudige camperplaatsen waar een waterkraantje en een afvalbak is en eventueel elektriciteit. Daar betalen ze dan een minimaal bedrag voor.

Dat de lokale camping dan een klant mist die anders bij hem had aangeklopt, vinden ze geen probleem. Van oneerlijke concurrentie is volgens de NKC geen sprake.

Wat denkt u?

Hoort het vrije gevoel bij de aanschaf van een camper? Zou zo’n compleet huis op wielen, dat gemaakt is om mee rond te trekken, op zoveel mogelijk plekken in Nederland moeten kunnen staan, zoals dat vaak wel kan in andere landen? En wat zijn dan geschikte locaties? Waar is het wel gewenst en waar absoluut niet? Want we houden allemaal van vrijheid, zee, strand en mooie natuur. Daar willen we allemaal graag vanaf de eerste rang van genieten, toch?

Stuur uw mening (in max. 200 woorden) incl. voor-, achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 11 augustus vindt u op de Meningenpagina in de krant een greep uit de inzendingen.

poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen