Een fietser met een telefoon in haar hand.
Volledig scherm
Een fietser met een telefoon in haar hand. © Rob Engelaar

‘Een telefoon is om mee te bellen!’

LezersbrievenBrieven BN DeStem van woensdag 10 juli 2019.

Mobiel

Welke misantroop haalde het in zijn hoofd een telefoon uit te rusten met encyclopedie, spelletjes, enzovoorts? Een telefoon is om mee te bellen! Zet de rest op een ander apparaat! Wie op tv naar Amerikaanse films kijkt van een jaar of tien geleden, ziet telefoontjes van 9 bij 4 centimeter, met een klepje. Zo een heb ik in mijn broekzak. Om te bellen en sms'jes te kunnen versturen. Meer heb je toch niet nodig? En je spaart er een hoop mensenlevens mee. Ik vind dat de mensheid steeds dommer wordt. Wie de combinatie telefoon met spelletjes enzovoorts heeft uitgevonden, is geen vriend van de mensheid.

J. Schneijdenberg, Roosendaal

Bestuurders overbodig

Een voltallig kabinet dat de mond vol heeft over respect, maar - zoals columnist Özcan Akyol terecht opmerkte - geen reactie geeft na de vrijspraak van een Limburger met moordplannen aan het adres van Geert Wilders. Geen steun, niks. De Amsterdamse burgemeester Halsema die denkt dat Amsterdam een vrijstaat is, waarin ze haar eigen, socialistische regeltjes kan uitvoeren. Een ministerie van Sociale Zaken dat bepaalt of jouw benen goed genoeg zijn voor een rokje. Een VN-ambtenaar die Máxima de maat neemt als ze zich conform de agenda aan de gespreksonderwerpen houdt. Een hoge politiefunctionaris die voorspelt dat er een veelvoud aan bekeuringen gaat komen voor gsm-gebruik op de fiets. Dijkhof (VVD) die al net zo makkelijk liegt en standpunten verdraait als zijn leermeester Mark Rutte. Een Europarlement dat ruziet over baantjes. Kunnen deze mensen niet weg? Ik vind het erg dat mijn geld daaraan besteed wordt.

Shula Rijxman, baas van de NPO.
Volledig scherm
Shula Rijxman, baas van de NPO. © ANP Kippa

Cor van Rijsbergen, Roosendaal

NPO

Shula Rijxman, baas van de NPO, verlangt meer geld van de Staat. De NPO wil extra geld, omdat er besloten is minder reclame uit te zenden op de publieke omroep. Minister Slob is niet van plan meer geld aan deze geldverslindende instantie over te maken. Ik kan me dat voorstellen, maar steun zijn argumenten niet. Het zou beter zijn NPO3 op zwart te zetten. Twee kanalen bieden voldoende tijd om programma's uit te zenden. En het scheelt eindeloze herhalingen. Voer ook meteen de Balkenende-norm in!

Jan Niehof, Etten-Leur

Poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen