Volledig scherm
© Photodisc

Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

Geef uw meningHet is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?

De Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) maakte afgelopen week bekend, dat uit onderzoek is gebleken dat een deel van de werkenden in Nederland dreigt te verzuipen. Het gevoel groeit dat we steeds meer ballen moeten hooghouden. Op het werk komen er taken bij en gaan er mensen af, op school of bij de (sport)club verwachten ze je hulp om de boel draaiende te houden en ondertussen ben je ook nog mantelzorger voor een ouder of buurvrouw. Arbeidssector, leeftijd of opleidingsniveau; het maakt amper verschil. Je verantwoordelijkheidsgevoel wordt aangesproken, je wilt alles goed doen. We krijgen er buikpijn van! Hoelang houden we dit nog vol? Hoe maken we ons los van al die verwachtingen? Hoe beperk je die druk?

Wat denkt u?

Herkent u de druk van het dagelijks ‘alle ballen hooghouden’? Hoe houdt u de regie over uw eigen leven, of vindt u dat lastig? Wordt het tijd dat we beter leren onze grenzen aan te geven? Stuur uw mening (max. 200 wrd) incl. uw naam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 25 januari leest u in BN DeStem een greep uit de inzendingen.

Poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen