'De laatst gepresenteerde MH17-onderzoeksresultaten tonen alleen de betrokkenheid van Rusland aan'

LezersbrievenLezerbrieven BN DeStem van woensdag 6 juni 2018

Volledig scherm
Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken, bij de Verenigde Naties. © EPA

MH17

In BN DeStem van 31 mei stond op pagina 2: ‘Blok riep Moskou op om de schuld van het neerschieten van vlucht MH-17 op zich te nemen.’ Dit is onjuist!

In dezelfde krant stond op pagina 9: ‘...het verzoek van de Nederlandse minister Blok van Buitenlandse zaken om aansprakelijkheid te erkennen voor de aanslag op vlucht MH-17...’ en ‘Blok heeft op geen enkele manier bewijs aangevoerd voor betrokkenheid van Rusland bij datgene wat er is gebeurd’.

Dus drie verschillende formuleringen, waarvan er maar één juist is. De laatst gepresenteerde onderzoeksresultaten van het JIT tonen alleen de betrokkenheid van Rusland aan. De andere twee formuleringen zijn juridisch (nog) niet aangetoond. Journalistieke slordigheid en onzorgvuldigheid.

J.W.M.H. de Veth, Ulvenhout

Papierwinkel

Pas gelezen in deze krant, helaas niet voor de eerste keer: de administratieve taken voor werkenden in de langdurige zorg nemen (nog steeds) toe. Precies dezelfde klacht verneemt men van andere zorgdisciplines, politiediensten en onderwijsinstanties. Bij genoemde zorg moet liefst 30 procent van de werktijd worden besteed aan ‘rapportages’! Volslagen idioot en onbegrijpelijk.

Het roept de hamvraag op die naar mijn overtuiging nooit wordt gesteld, en ook nooit wordt beantwoord: wíe doet wát met al deze hoofdzakelijk overbodige informatie? Geen idee! Mogelijk dat ambtenaren van enige importantie een en ander al dan niet gelezen in een la leggen of door de versnipperaar halen. Ik verneem nooit dat de indieners enige respons ontvangen op hun ‘rapportages’. Bureaucratie in optima forma.

Was het niet één van de ‘speerpunten’ van de heer Rutte tijdens zijn laatste campagne: ‘het absoluut terugdringen van overbodige en zinloze bemoeienis’? Niet de eerste belofte die hij niet nakomt. Als iemand voorgaande hamvraag degelijk en inhoudelijk kan beantwoorden, laat hij of zij dan van zich horen en licht in deze duisternis scheppen.

Quote

Als ze wel naar haar hadden gekeken, hadden ze kunnen zien, dat ze een hersenin­farct had gehad

M.Roeken-de Both

F.C. Roksnoer, Breda

Hartklep

In BN DeStem van 1 juni stond een artikel over het plaatsen van een nieuwe hartklep met een joystick. Bij de foto bij het artikels stond dat de cardiologen naar het scherm, en niet naar de patiënt kijken. Mijn zus werd op 17 april 2018 met deze methode geopereerd. Als ze wel naar haar hadden gekeken, hadden ze kunnen zien, dat ze een herseninfarct had gehad. Maar ik, als leek, moest dat bij aankomst op de IC constateren. Zowel de artsen als de verpleging hadden het niet opgemerkt. Mijn zus is verstandelijk beperkt, dus zijn ze er misschien vanuit gegaan, dat haar mond altijd al scheef stond. Maar ik wil er slechts op wijzen, dat ze niet alleen het scherm, maar zeker ook de patiënt in de gaten moeten houden. Dan was haar en ons in ieder geval een hoop leed bespaard gebleven.

M.Roeken- de Both, Heerle

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen