Volledig scherm
© REUTERS

Asociale taxi’s per direct uit stad mijden

Geef uw meningBreda gaat al een tijd gebukt onder taxiterreur. En daarin staat ze niet alleen, ook in andere steden verpesten asociale taxichauffeurs de sfeer na een avondje stappen door korte ritten te weigeren of torenhoge ritprijzen te rekenen. Tijdens carnaval zette de gemeente Breda vol in op handhaving van de taxiregels om de terreur de kop in te drukken. Toch werden ook tijdens het leutfeest klanten geweigerd. Tot grote irritatie van zowel stappers als welwillende chauffeurs.

Een ritje van de binnenstad naar een (buiten)wijk? Ze halen er de neus voor op, de asociale taxichauffeurs. Ja, voor 30 euro willen ze best rijden, terwijl een ritprijs van 15 tot 20 euro normaal is. Sta je dan met je zakken vol na een gezellige avond! Te voet zijn die 4 tot 8 kilometer echt geen optie meer na uren staan en/of dansen. Nog buiten het onveilige gevoel dat je bekruipt als je zo’n eind in het donker moet lopen, vrouw of man, nuchter of dronken. Je kiest er bewust voor niet zelf deel te nemen aan het verkeer na een avondje stappen, omdat je er vanuit gaat dat een taxi je thuisbrengt. Daar zijn ze immers voor, toch? Volgens de landelijke regels mogen chauffeurs klanten niet weigeren op basis van afstand en er gelden maximale rittarieven. Toch gaat het soms mis.

Wat denkt u?

Hoe reken je als stad af met taxiterreur? Moeten aso-chauffeurs de stad uit gezet worden of hoge boetes krijgen? Is het een taak van gemeente of politie? Of moet er wat veranderen aan de taximarkt? Stuur uw mening (max. 200 wrd) incl. uw naam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl  Zaterdag 16 maart leest u in de krant en online een greep uit de inzendingen.

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen