Volledig scherm
PREMIUM
Napels juicht voor Maradona en hij juichte voor Napels. © REUTERS

Alles aan Antoine Griezmann is nep. Maradona wás en ís écht

COLUMNChassé cinema, Breda. Het is bloedheet deze maandagavond in het kleine zaaltje. Toch weerhoudt dat een handjevol diehard voetbalfundamentalisten er niet van om de documentaire over het leven van Diego Armando Maradona te gaan zien. 

Het wordt een achtbaanrit van ruim tweeëneenhalf uur door het grauwe Italië van eind jaren tachtig. De film van de Britse regisseur Asif Kapadia schildert de turbulente periode van de fenomenale Argentijn bij voetbalclub Società Sportiva Calcio Napoli. De kleine linkspoot zal er de status van een heilige verdienen door zijn prestaties en zijn innige band met de Napolitanen. Hij liet Napels juichen en hij juichte voor Napels. Alleen dát al.

  1. Ik heb alle vertrouwen in de kwaliteit van de zorg in West-Brabant
    Geef uw mening

    Ik heb alle vertrouwen in de kwaliteit van de zorg in West-Bra­bant

    De twee grote ziekenhuizen van West-Brabant scoorden afgelopen week – wederom –geen hoge ogen in de nationale Ziekenhuis Top 100. Het Bravis kwam niet verder dan de 28ste plaats bij de streekziekenhuizen en het Amphia belandde op de een-na-laagste positie in de ranglijst van topklinische ziekenhuizen. Wat zegt dat in uw beleving over de kwaliteit van de zorg in deze regio? Heeft u nog voldoende vertrouwen in de zorg die u het dichtst bij huis kunt krijgen?

Poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen