Volledig scherm
PREMIUM
Napels juicht voor Maradona en hij juichte voor Napels. © REUTERS

Alles aan Antoine Griezmann is nep. Maradona wás en ís écht

COLUMNChassé cinema, Breda. Het is bloedheet deze maandagavond in het kleine zaaltje. Toch weerhoudt dat een handjevol diehard voetbalfundamentalisten er niet van om de documentaire over het leven van Diego Armando Maradona te gaan zien. 

Het wordt een achtbaanrit van ruim tweeëneenhalf uur door het grauwe Italië van eind jaren tachtig. De film van de Britse regisseur Asif Kapadia schildert de turbulente periode van de fenomenale Argentijn bij voetbalclub Società Sportiva Calcio Napoli. De kleine linkspoot zal er de status van een heilige verdienen door zijn prestaties en zijn innige band met de Napolitanen. Hij liet Napels juichen en hij juichte voor Napels. Alleen dát al.

 1. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
  Geef uw mening

  Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

  Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

 • Eens (48%)
 • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

We maken ons veel te druk over de hitte

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
979 stemmen