Volledig scherm
Arthur Meuleman, de nieuwe secretaris-directeur waterschap Brabantse Delta. © Brabantse Delta

‘Algemeen bestuur is baas van waterschap’

LezersbrievenLezersbrieven BN DeStem van zaterdag 15 december

Waterschap

Allereerst mijn complimenten voor de aandacht die u schenkt aan de benoeming van een nieuwe secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta (BN DeStem, 04-12). Hij is inderdaad niet de baas van het waterschap. zoals u schrijft. U schrijft dat dit de dijkgraaf is. Dat is echter niet correct. Het Algemeen Bestuur is de baas, zeker tot 20 maart 2019. Op die datum zijn er weer verkiezingen!

Jan Slenders, Raamsdonksveer

Weidevogels

Steeds weer valt mij op dat de boer als schuldige wordt aangemerkt wat betreft de teruggang van de weidevogels. Ik vraag mij af wat voor invloed het verstenen van honderden hectare natuur en landbouwgrond voor effect heeft op de teruggang van weidevogels en vele andere dieren. Hierover lees of hoor je zelden beschuldigingen, terwijl prachtige polders met slootjes, bomen en struiken zijn opgeofferd aan industrie, nog meer grote McDonalds-restaurants, glastuinbouw en het daarvoor noodzakelijke asfalt.

En straks komen er ook nog velden vol zonnepanelen. Op al die hectaren opgeofferde grond voor nog meer productie van vaak luxe artikelen, zal geen enkel dier nog naar voedsel kunnen fourageren. Ik denk niet dat hier de boer de schuldige is, maar onze steeds toenemende wegwerp- en consumptiemaatschappij.

C. Schoutens, Standdaarbuiten

 1. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
  Geef uw mening

  Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

  Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

 • Eens (48%)
 • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

We maken ons veel te druk over de hitte

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
979 stemmen