Volledig scherm
© BSR Agency

Aanpak voetbalracist niet hard genoeg

Geef uw meningDe Nederlandse voetbalbond KNVB heeft samen met het kabinet afspraken gemaakt om voetbalracisme harder aan te pakken. Met behulp van slimme camera’s hopen zij ‘supporters’ die in stadions kwetsende teksten zingen of roepen sneller te herkennen. Op die manier kunnen de raddraaiers worden geïdentificeerd en gestraft. Zo’n straf kan oplopen tot een stadionverbod van maximaal tien jaar. Maar is dat voldoende? Gaat deze aanpak ver genoeg om het racisme definitief uit de stadions te weren?

Wie geregeld naar voetbalwedstrijden uit de Engelse of Italiaanse competities kijkt, weet dat het met de racistische leuzen op de Nederlandse voetbaltribunes nog wel meevalt. Maar elke racistische opmerking is er één teveel, zo simpel is het. Het kwetsend bejegenen van spelers of scheidsrechters is uit den boze, dat moet keihard worden afgestraft. De slimme camera’s moeten straks voldoende bewijsmateriaal aan beeld én geluid opleveren om deelnemers aan kwetsende spreekkoren te kunnen veroordelen. Ook komt er een app waarmee incidenten in stadions anoniem kunnen worden gemeld. Het zijn stappen vooruit, maar is het genoeg om het stadionracisme in Nederland definitief uit te bannen?

Wat denkt u?

Gelooft u in de hardere aanpak die KNVB en kabinet deze week hebben aangekondigd? Of gaat het u niet ver genoeg? Wat is er volgens u nodig om het voetbalracisme te stoppen? Of vindt u het juist allemaal wel meevallen? Stuur uw mening (maximaal 200 woorden) inclusief uw volledige naam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 7 december leest u in BN DeStem een greep uit de inzendingen.

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?

Poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen