1. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
  Geef uw mening

  Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

  Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?
 1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
  PREMIUM
  Column

  ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

  De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.
 1. ‘Chapeau dames, jullie leren de mannen waar het écht om gaat met voetbal’
  Lezersbrieven

  ‘Chapeau dames, jullie leren de mannen waar het écht om gaat met voetbal’

  Ik las in BN DeStem van 29 juni het artikel van Eefje Oomen en heb ervan genoten van de eerste tot en met de laatste letter. In alle opzichten was het verhaal zeer herkenbaar. Ooit had het mannenvoetbal dezelfde charme. Het grote geld had zijn intrede nog niet gedaan. Maar belangrijker nog, het vrouwenvoetbal van nu geeft eens temeer aan hoe belangrijk ‘genieten’ is. Meer, ja veel meer, dan dat onder de grote druk van al dat geld te ‘moeten’ presteren. Chapeau voetbaldames, jullie leren de mannen op een geweldige manier waar het écht om gaat. Dankjewel!

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

 • Eens (48%)
 • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

We maken ons veel te druk over de hitte

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
979 stemmen