Volledig scherm
Femke Heemskerk. © EPA

Zwemtop komt volgende week naar Warande in Oosterhout

OOSTERHOUT - Tijdens de zwemwedstrijd, de KNZB Challenger, op 18 en 19 februari in Oosterhout, treedt er een heel rijtje topzwemmers aan in zwembad de Warande zoals Femke Heemskerk, Robin Neumann, Joeri Verlinden, Maarten Brzoskowski en Kyle Stolk.

Van de paralympische zwemploeg komt onder meer Paralympisch kampioen Liesette Bruinsma in actie in Oosterhout. Dat heeft de organisator van de KNZB Challenger, Fernand Damen, bekendgemaakt.

De voorspelling dat de nationale zwemtop in Oosterhout zou neerstrijken als het vijftigmeterbad over elektronische tijdwaarneming beschikt, komt daarmee uit. ,,Oosterhout kan zich hiermee nationaal op de kaart zetten", aldus Damen. ,,De grote zwemwedstrijden worden meestal in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven gehouden. Er zijn niet zoveel vijftigmeterbaden die ook nog eens over een goede tijdmeting beschikken. Dat is essentieel voor de topzwemmers. Nu Oosterhout over deze faciliteiten beschikt, is de kans groot dat er hier vaker kwalificatiewedstrijden gezwommen worden."

Bij de Challenger volgende week kunnen de zwemmers proberen hun limiet te halen om in aanmerking te komen voor de nationale zwemploeg.