Volledig scherm
Maarten van der Weijden na zijn zwemtocht. © ANP

Zwemmer Maarten van der Weijden maakt theatershow over Elfstedentocht

Maarten van der Weijden gaat het theater in om te vertellen hoe hij zich heeft voorbereid op zijn 11stedenzwemtocht. Hij gaat naar theaters in elf steden, daarbij start hij op 12 december in Dokkum. De laatste voorstelling is op 15 februari in Leeuwarden. Tussendoor komt hij ook naar Eindhoven en Breda. 

Van der Weijden probeerde in augustus om een zwemtocht te maken langs alle elf Friese steden om geld op te halen voor het onderzoek naar kanker. Hij haalde 4,7 miljoen euro op. De zwemmer kon de tocht niet volbrengen, omdat zijn lichaam het niet meer aan kon, vlak voor Dokkum moest hij opgeven. Hij heeft 163 kilometer gezwommen in 55 uur. Dat komt neer op 30 euro per meter.

De andere steden die Van der Weijden aandoet zijn Amsterdam, Apeldoorn, Zwolle, Doetinchem, Eindhoven, Breda, Utrecht, Rotterdam en Groningen.

  1. MOB tegen vergunning Amercentrale: ‘Houtstook doet snelheidsverlaging in één klap teniet’

    MOB tegen vergunning Amercentra­le: ‘Houtstook doet snelheids­ver­la­ging in één klap teniet’

    GEERTRUIDENBERG - Milieuorganisatie MOB is in beroep gegaan tegen de nieuwe vergunning voor houtstook in de Amercentrale. De stikstofneerslag van de met biomassa gestookte centrale van RWE is zo groot dat alle beschermde natuurgebieden in Nederland worden getroffen, stelt Mobilisation for the Environment. ,,Ook wordt de stikstofwinst door de voorgenomen snelheidsverlaging naar 100 km/uur grotendeels teniet gedaan", aldus Johan Vollenbroek van MOB.