Zwembad Rijen

Berry van der Heijden

Gilze en Rijen 

De bouwopdracht van sportcomplex en zwembad aan de Butter in Rijen is verstrekt. De combinatie Van der Horst uit Mill en Terberg uit IJsselstein bij Utrecht hebben de aanbesteding gewonnen. Dat maakt wethouder Ariane Zwarts bekend.

Het sportcomplex wordt opgetrokken aan de Hannie Schaftlaan bij nieuwbouwwijk Vliegende Vennen in Rijen. De kosten bedragen een kleine 11 miljoen euro. De winnaars gaan het ontwerp uitvoeren van architectenbureau Slangen + Koenis. De bouwcombinatie tekent ook voor onderhoud van het complex voor 25 jaar. 

Wethouder Ariane Zwarts kondigt een overleg aan tussen de bouwers en de gebruikers. Optisport gaat de komende vijftien jaar de exploitatie doen en heeft een stevige vinger in de pap bij besluiten over materiaal en uitwerking. ,,We werken gezamenlijk ook de buitenruimte uit. We kunnen nu in volle vaart door.'' Hoe het complex er uit gaat zien blijft nog even een geheim.  Wel is duidelijk dat het gebouw overdag niet en 's avonds juist wel opvalt. De officiële onthulling is op donderdag 19 januari om 16.00 uur bij de bouwlocatie in het Kindcentrum Rijen/basisschool De Kring.