Volledig scherm
Foto: ANP

Zorgen rondom spoor Dorst

OOSTERHOUT - De Oosterhoutse fractie van Gemeentebelangen maakt zich zorgen om eventuele gevaren rondom het spoor in Dorst.De partij wil dat het college van B en W aandringt op intensiever gebruik van de Betuwelijn, zodat er minder goederentreinen langs het dorp hoeven te rijden.

Gemeentebelangen is bang voor een herhaling van het treinongeluk in het Belgische Wetteren, dat twee weken geleden plaatsvond.

Walther Hoosemans heeft namens zijn partij vragen gesteld aan het college van B en W. Volgens Hoosemans komen er dagelijks tweehonderd passagierstreinen en veertig tot vijftig goederentreinen langs Dorst. Daar zouden ook goederentreinen met gevaarlijke stoffen bij zitten.

Gemeentebelangen wil nu dat het college er bij ProRail op aandringt meer gebruik te maken van de Betuwelijn. Ook hoopt de partij dat ProRail extra maatregelen gaat nemen.

Daarnaast wil Gemeentebelangen dat het riool bij Dorst wordt bekeken. De partij is bang dat bij een ongeval als in Wetteren gevaarlijke stoffen zich met bluswater zouden kunnen vermengen, waardoor het makkelijk over een groter gebied kan worden verspreid. Gemeentebelangen wil nu weten of de riolering in de directe omgeving van het spoor is voorzien van buffers of kleppen.