Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Zorgen over zonnevelden Lage Zwaluwe: inwoners richten stichting op

LAGE ZWALUWE - Een groep inwoners van Lage Zwaluwe maakt zich zorgen over de geplande zonnevelden bij hun dorp. Daarom hebben ze de stichting Behoud Zwaluws Landschap opgericht.

De stichting geeft aan dat de inwoners zich overvallen voelen door de snelheid waarmee de gemeente Drimmelen heeft gehandeld en de ruimte die het beleidskader geeft aan de zonneakkers. “Inmiddels ligt er bijna honderd hectare aan plannen voor zonne-industrie in Lage Zwaluwe. Dat kan nog meer worden. De meeste grond waar zonne-industrieplannen zijn, is in handen van makelaars, investeerders of van boeren die niet meer bij hun grond wonen. Het nobele doel van energietransitie wordt gebruikt voor winstbejag”, laat de stichting weten.

  1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

    Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.