Het oude kantoor van Oranjewoud aan de Beneluxweg in Oosterhout wordt het hoofdkantoor van Gr8 Investments. Achter het gebouw zou een migrantenhotel moeten verrijzen.
Volledig scherm
Het oude kantoor van Oranjewoud aan de Beneluxweg in Oosterhout wordt het hoofdkantoor van Gr8 Investments. Achter het gebouw zou een migrantenhotel moeten verrijzen. © Johan Wouters

Zorgen over plan migrantenhotel

OOSTERHOUT - De nieuwe eigenaren van het Tulip Inn-hotel en het voormalige Oranjewoudkantoor hebben een plan ingediend voor de bouw van een migrantenhotel aan de Beneluxweg. Ondernemers aan de Beneluxweg zitten daar niet op te wachten. 

In november 2016 nam Gr8 Investments, de investeringsmaatschappij van Martien Heinrichs en Bob en Bas van den Nieuwenhuijzen, voor 22,7 miljoen euro tientallen AC Restaurants en hotels langs de Nederlandse snelwegen over. Ook de Tulip Inn en McDonald's aan de Beneluxweg in Oosterhout hoorden daarbij. Tijdens deze deal is ook het oude pand van Oranjewoud door Van der Valk Investments aangekocht. 

La Place

De verbouwing van restaurant La Place in het oude Tulip Inn-hotel bij de A27 in Oosterhout is inmiddels begonnen. Het vernieuwde restaurant moet op 18 oktober open gaan. De renovatie van het hotel begint in november. Welke naam het complex krijgt, is nog niet bekend. 

Migrantenhotel

Gr8 Investments is ook van plan om een migrantenhotel aan de Beneluxweg te vestigen. Heinrichs: ,,Dat plan ligt op tafel bij de gemeente. Het is de bedoeling om op nummer 21 een migrantenhotel neer te zetten. Dat staat los van het voormalige Oranjewoudgebouw. In feite aan de achterkant van ons hoofdkantoor. We hebben de ondernemers in de omgeving daarvan op de hoogte gesteld." Of dit plan kan doorgaan, hangt af van het college van B en W en van de gemeenteraad van Oosterhout. De raad moet in dat geval akkoord gaan met een bestemmingswijziging van de locatie. Wethouder Willemsen (Wonen) was dit weekeinde niet bereikbaar voor een toelichting.

Bezorgd

Ondernemers aan de Beneluxweg en op het nabijgelegen bedrijventerrein Hoevestein hebben eerder aangegeven, bezorgd te zijn over de mogelijke komst van een migrantenhotel. De vrees is dat arbeidsmigranten 's avonds door de wijk gaan zwerven. Heinrichs kan niet dieper op het plan ingaan, omdat hij nog in overleg is met de gemeente.

In het voormalige kantoorpand van Oranjewoud wordt het hoofdkantoor van Gr8 Investments gevestigd. Heinrichs: ,,We zitten er al twee weken in. Ondertussen gaat de verbouwing van het pand door. We kiezen voor Oosterhout, omdat we veel medewerkers uit Brabant en België hebben. Zo is het kantoor voor iedereen goed bereikbaar."