Volledig scherm
Woonzorgcomplex voor ouderen met dementie: het Ooster Huys aan de Kruidenlaan in Oosterhout. © Google Maps

Zorgen over overname Ooster Huys

OOSTERHOUT - Welke zorgorganisatie gaat de kleine woongroep voor dementerende ouderen, het Ooster Huys in Oosterhout, overnemen? Het zijn spannende tijden voor de bewoners en betrokkenen van het kleinschalige zorgcomplex in de wijk Dommelbergen sinds de overkoepelende organisatie Boeijend Huys failliet is verklaard. 

Kwetsbare ouderen

Zorgonderneming Boeijend Huys in Berkel-Enschot heeft de zorg voor een dertigtal kwetsbare ouderen en jongeren op locaties in Berkel-Enschot, Tilburg, Alphen en Oosterhout. In het Ooster Huys aan de Kruidenlaan, een voormalige GGz-locatie, in Oosterhout wonen sinds maart 2018 acht ouderen met dementie. In juli dit jaar is de overkoepelende onderneming Boeijend Huys failliet verklaard. Curator Jeffrey Touw, die vrijdag niet bereikbaar was, is in gesprek met enkele overname-kandidaten. 

Afgeschermd

Quote

Deze woongroep krijgt de beste zorg die zij maar kan wensen.”

Kimberley Kremers, Kleindochter van bewoonster Ooster Huys.

Volgens een van de betrokkenen die niet met zijn naam in de krant wil, hebben de familieleden van de bewoners van het Ooster Huys, er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. De bewoners zelf worden afgeschermd van het nieuws om stress te voorkomen. Sommige familieleden maken zich wel zorgen.  

Crowdfundingsactie

,,Deze kleinschalige woongroep krijgt mede door het personeel de beste zorg die zij maar kan wensen", zo schrijft Kimberley Kremers naar de krant. De oma van Kremers is een van de bewoners van het pand. ,,Dit dreigt nu van haar en de andere bewoners afgenomen te worden, omdat er niet duidelijk is wie de nieuwe zorgaanbieder zal worden. Ik, maar ook de familieleden van de andere bewoners van het Ooster Huys hopen dat de zorg aangeboden kan blijven worden door de locatiehouder. Zij heeft zich de afgelopen anderhalf jaar zeer bewezen en stopt heel haar hart in de zorg voor deze bewoners", aldus Kremers. De kleindochter is een crowdfundingsactie begonnen in de hoop dat de locatiehouder het pand en de zorg kan overnemen. 

Boeijend Huys

Patrick van Boeijen opende in 2013 samen met echtgenote Wendelien in Berkel-Enschot zijn eerste vestiging: Boeijend Huys aan de Bosscheweg, voor ouderen met een zware zorgindicatie. Sindsdien schoten onder die paraplu de initiatieven als paddenstoelen uit de grond, zoals Farm Huys (Alphen, voor jongeren), Ooster Huys (Oosterhout, ouderen) en het Moria Huys (Haaren, jongeren, begin dit jaar al gesloten). 

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie is woensdagavond niet bereikbaar voor meer uitleg over wat er wel is voorgevallen.