Volledig scherm
Ziggy is een van de vermiste honden © Ziggy

Zorgen over lot vermiste honden in Oosterhout: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

OOSTERHOUT – De situatie rond de drie vermiste honden in Oosterhout is erg zorgelijk. Dat zegt Anja van Splunder van het Dierenopvangcentrum Breda. Volgens haar is het erg ongebruikelijk dat zoveel honden in dezelfde buurt zo lang vermist zijn. “Ik heb dit in alle jaren dat ik hier werk nog nooit meegemaakt.”

De afgelopen dagen zijn in de wijk Oosterheide in Oosterhout drie honden vermist geraakt: Senna, Ziggy en Gijsje. Van alledrie is sindsdien geen spoor meer gezien. Dat vindt Van Spluder erg vreemd. “Als een hond alleen op straat loopt, zonder baasje, valt dat meteen op”, zegt ze.

Elk jaar worden zo’n 600 zwerfhonden door de dierenambulance Breda opgepikt. Tachtig procent daarvan wordt overigens binnen twee dagen weer opgehaald door hun baasje. Vaak gaat het om honden die ontsnapt zijn tijdens het uitlaten of als de deur openstond.

Zorgen en verdriet
Ook de baasjes van de honden zijn erg bezorgd. “Senna heeft een nestje met puppies”, vertelt baasje Sandy van der Wiele. “Ik kan me niet voorstellen dat ze uit zichzelf weggelopen is. Ik ben bang dat ze ergens vastgehouden wordt.”