Volledig scherm
PREMIUM
Axel en Lisanne Peeters uit Dongen samen met hun gehandicapte zoon Jens. Het stel dreigt de gemeentelijke steun bij de zorg voor hun kind te verliezen. © Pix4Profs/Jan Stads

Zorg Jens (3) valt tussen wal en schip: ‘We hebben overwogen om uit Dongen te verhuizen’

DONGEN - Een half jaar na zijn geboorte begonnen de ouders van Jens (3) iets te merken. Het ging niet goed met het jongetje. Dik twee jaar later is zijn gezondheid verder verslechterd, maar dreigt de hulpverlening weg te vallen. ,,We hebben al overwogen om uit Dongen te verhuizen’’, zegt vader Axel Peeters.      

De speciaal aangepaste kinderstoel van Jens staat leeg in de voorkamer als Lisanne (29) en Axel Peeters (28) aan de eettafel plaatsnemen. Een gesprek is niet mogelijk als Jens erbij is. Het jongetje ligt in bed. De ouders hebben vermoeide gezichten. De zorg van de gehandicapte Jens vergt hun volledige aandacht. ,,We hebben geen sociaal leven meer’’, zegt Axel.       

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?