Zoektocht naar vermiste Oosterhouter ook bij Put van Caron zonder resultaat

Update + VideoOOSTERHOUT - De zoektocht naar de vermiste 53-jarige Oosterhouter heeft ook woensdag niet tot resultaat geleid. Met een gespecialiseerde hond en een open boot werd het water bij de Put van Caron in Den Hout afgespeurd.

,,We hebben gezocht en niks gevonden”, zegt politiewoordvoerder Eric Passchier. ,,Morgen vindt er opnieuw overleg plaats: hoe nu verder? Wat heeft zin om nog te doen? Je kunt opnieuw naar een digitaal spoor gaan kijken? Heeft het zin om ieder bos uit te kammen? Kies je ervoor om af te wachten? Dat laatste is best een moeilijke keuze. Dus daar zal goed overleg voor nodig zijn.”

De 53-jarige man is inmiddels al anderhalve week vermist. Afgelopen weekend werd met ruim tweehonderd mensen al gezocht in de Oosterhoutse bossen. Gisteren speurde een sonarboot in het Markkanaal, tussen Oosterhout en Breda. 

Put van Caron

De Put van Caron is een zandafgraving met grote diepte en dus levensgevaarlijk om te zwemmen. Ook het uitlaten van honden is niet toegestaan bij deze zandafgraving nabij Den Hout. Het is verboden om je op het terrein te bevinden, bevestigt de politie. Die geeft aan dat het niet onmogelijk is om toch op het terrein te komen. Wie dat doet, kan worden bekeurd.

Niet gevlucht

De politie tast in het duister rondom de zaak. Er is gekeken of de man in de tussentijd nog ergens zijn pinpas heeft gebruikt (waardoor zijn verblijfplaats zou kunnen worden bepaald), maar dat leverde niets op. Volgens de politie zijn er dan ook geen aanwijzingen dat de vermiste Oosterhouter zich elders zou bevinden of gevlucht is.

Met een open boot gaan de politie het water op.
Volledig scherm
Met een open boot gaan de politie het water op. © Marcel van Dorst - MaRicMedia
Een hond op een boot zoekt mee op het water.
Volledig scherm
Een hond op een boot zoekt mee op het water. © Redactie BN/DeStem

Beelden van de zoektocht van zondag.

Zoektocht op het water bij Oosterhout.
Volledig scherm
Zoektocht op het water bij Oosterhout. © Marcel van Dorst - MaRicMedia
Zoektocht op het water bij Oosterhout.
Volledig scherm
Zoektocht op het water bij Oosterhout. © Marcel van Dorst - MaRicMedia
Met een open boot gaan de politie het water op.
Volledig scherm
Met een open boot gaan de politie het water op. © Marcel van Dorst - MaRicMedia
  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”