De gemeente wil tientallen hectaren aan zonnevelden realiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente wil tientallen hectaren aan zonnevelden realiseren. © AD

Zo wil de gemeente Geertruidenberg duurzaam worden

RAAMSDONKSVEER - Zonnepanelen, collectoren en meer led-verlichting. De gemeente Geertruidenberg komt met een maatregelenpakket voor de komende jaren om duurzamer te worden. Verre stip op de horizon is een duurzaam Geertruidenberg in 2050. De proceskosten bedragen ruim 1 miljoen euro. Een greep uit de maatregelen, die donderdag worden besproken in de gemeenteraad.

Zonnepanelen

Er moeten binnen vier jaar 20.000 extra zonnepanelen op de daken komen. Dat kan bij 1.100 woningen met gemiddeld tien zonnepanelen. Verder wordt gekeken naar zo'n zestig bedrijven met gemiddeld 150 panelen op een dak. Bedrijventerrein Dombosch komt in beeld, net als daken van agrariërs. Volgens wethouder Kevin van Oort is een mix aan maatregelen nodig. "Eigenlijk moeten we ook met wind aan de slag, maar hierin hebben we een ander standpunt." De politiek wil voorlopig geen windmolens op Geertruidenbergs grondgebied. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement