Volledig scherm
Bron Heemkring Molenheide, mag gebruikt worden. © Heemkring Molenheide

Zilveren speld voor lid Heemkring Gilze en Rijen

Zilveren speld voor HeemkundigeGILZE EN RIJEN - Bestuurslid Mariëlle van Hezewijk van Heemkring Molenheide uit Gilze en Rijen heeft de Zilveren Speld ontvangen van de Brabantse Heem. Vorige week werd ze verrast met de onderscheiding die werd uitgereikt door voorzitter Bert Wagemakers van de plaatselijke Heemkring.

Mariëlle van Hezewijk heeft vele verdiensten voor de heemkring, vertelt Bert Wagemakers. ,,Het belang van Heemkring Molenheide staat altijd voorop bij Mariëlle, waarbij ze zelf het liefst op de achtergrond blijft. Alles wat ze doet, is van hoge kwaliteit.''

Sinds 2002 is ze bestuurslid en ze is bij veel heemkundige uitgaven betrokken geweest, zoals recentelijk nog de historisch canon van Gilze en Rijen uit 2015, maar ook een bijdrage over tweehonderd jaar Koninklijke Harmonie Sint Cecilia (2007).

Ook was ze betrokken bij diverse tentoonstellingen en is ze lid van het schrijversteam voor de Tijdmachine Gilze en Rijen, een website die op professionele en toegankelijke wijze de geschiedenis van de gemeente Gilze en Rijen belicht. Samen met twee andere leden werkt ze aan de uitgave ‘honderd jaar algemeen kiesrecht in Nederland’, welke in 2018 verschijnt.

De Brabantse Heem heeft 33.000 leden.