Volledig scherm
© Ralph van Wolffelaar

Zijn controles Oostquartier te streng?

OOSTEIND - Wordt er bij het Oostquartier in Oosteind overdreven streng gecontroleerd? De fractie van Gemeentebelangen heeft vragen gesteld aan het college van B en W over een handhavingsactie op 18 december toen het dorpshuis gecontroleerd werd op het schenken van alcohol en er een 'serieuze waarschuwing' aan de organiserende Vereniging Belangen Oosteind (VBO) werd gegeven.

Alcohol schenken mag alleen als er een activiteit is en handhaving constateerde dat er geen activiteiten waren. Ad Caron (VBO): ,,We hadden twee activiteiten. Een kerstviering en een quiz. De handhavers kwamen tussen de twee activiteiten binnen. Ze hadden geen begrip voor de situatie. Daarom ben ik naar de politiek gestapt." Het college geeft eerst antwoord aan Gemeentebelangen.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.