Geertruidenberg- Stadshistoricus Bas Zijlmans uit Geertruidenberg op de plek waar de muur van het oude kasteel van Geertruidenberg weer zichtbaar moet worden. Hij wijst op de plek waar de muur moet komen te staan: van rechts van de boom waar de fietser rijdt richting de straat links van hem.
Volledig scherm
PREMIUM
Geertruidenberg- Stadshistoricus Bas Zijlmans uit Geertruidenberg op de plek waar de muur van het oude kasteel van Geertruidenberg weer zichtbaar moet worden. Hij wijst op de plek waar de muur moet komen te staan: van rechts van de boom waar de fietser rijdt richting de straat links van hem. © Pix4Profs / Johan Wouters

Zijlmans moet weer op pad voor ‘zijn’ kasteelmuur

GEERTRUIDENBERG - Ruim een jaar na de blijdschap over de beloofde subsidie voor te bouwen kasteelmuur in Geertruidenberg, staat initiatiefnemer Bas Zijlmans nog steeds met lege handen. De 30.000 euro waarmee de gemeente Geertruidenberg over de brug komt is niet genoeg om te beginnen. Voor het eind van dit jaar moet de  84-jarige stadshistoricus voor zijn levenswerk nog eens 10.000 euro aan sponsorgeld bij elkaar zien te scharrelen. 

Daarnaast is ook het project aangepast: de muur zou niet 60 centimeter hoog moeten worden, maar 30 centimeter. Dit om het uitzicht van de direct omwonenden aan het Wilhelminaplein niet te belemmeren, aldus wethouder Kevin van Oort.  Het compromis dat mogelijk op steun van de meerderheid van de raad kan rekenen is een langzaam aflopende muur van 60 naar 30 centimeter; een muur die niet recht loopt maar meandert van hoog naar laag.