Volledig scherm
De gemeenteraad wil nu al zichtbare maatregelen tegen het sluipverkeer in de kern van Raamsdonk. Sommige bewoners kwamen in het verleden zelf al in actie. © archief BN DeStem

‘Zichtbare acties tegen sluipverkeer in Raamsdonk’

GEERTRUIDENBERG - Tien amendementen en zes moties lagen op tafel bij de begrotingsraad van Geertruidenberg. Vijf moties, inclusief het vuurwerkverbod, bleven overeind. Met unanieme steun. Een overzicht.

Zo vindt de gemeenteraad dat de restanten van een kasteelmuur uit 1323 - ‘essentiële historie’- moeten worden opgegraven. Alleen een intentieverklaring is niet genoeg. Samen met de Oudheidkundige Kring en het bedrijfsleven moet een dekking worden gevonden, was het voorstel van Keerpunt 74. 

Volgens wethouder John van Vugt is zeker 150.000 euro nodig. Hij: ,,We hebben al een afspraak in het provinciehuis, samen met Joke Serraris (Oudheidkundige Kring) en Bas Zijlmans (stadshistoricus).” De raad wil voor de zomer van 2019 de stand van zaken weten.

Woonproblemen

De leegstaande verdieping van het Hoge Veer moet nog dit jaar geschikt worden gemaakt als crisiswoning(en). Inwoners met urgente woonproblemen moeten daar (tijdelijk) terecht kunnen, steunt de raad het het voorstel van Morgen!. Voorwaarde is wel dat de huidige bewoners daar geen last van krijgen.

Sluipverkeer

Vooruitlopend op de verbreding van de A27 moeten nu al zichtbare acties worden gehouden om het sluipverkeer langs het lint en in de polder van Raamsdonk tegen te gaan (motie Morgen!). In de vorm van verkeerslichten, borden, spandoeken etcetera.

Hars

Het gebruik van hars door handballers, mag geen belemmering zijn voor het gebruik van de sporthal Dongemond (Keerpunt 74). De hars is gemakkelijk te verwijderen van de vloer. Een gesprek met de stichting en de exploitant is nodig om de eigen dames jeugd weer welkom te heten in de sporthal.