Volledig scherm
Artist Impression Ons Doel in Gilze Vermeer Architecten

Zelfbouw 15 huizen in Gilze snel van start

GILZE - De zelfbouwers van CPO Ons Doel op het voormalige voetbalterrein van VVGilze verwachten dat in januari of februari de schop de grond in kan voor hun vijftien woningen. "Dan hebben we de voorbereiding in slechts anderhalf jaar geklaard", zegt een trotse secretaris Mathijs de Kruyf.

Van vier initiatiefnemers die in mei 2015 bij elkaar gingen zitten is het hard gegaan naar de vijftien leden die nu in de laatste fase zijn.

Door als stichting te beginnen, een goede projectbegeleider en architect in de arm te nemen en met steun van de gemeente wisten ze de vaart er in te houden. Ook door de vergadering elke drie weken met alle leden, want over alles wordt gestemd.

Ontwerp
Het ontwerp van de architect vinden ze prachtig en daar waren ook de gemeente en welstandscommissie het direct mee eens. Toch is elke woning anders omdat de leden hun eigen wensen konden aangeven en omdat de woningen zeer divers zijn van starter tot doorstromer en levensbestendig.

Ook de bouwprijs verschilt van 140.000 tot ruim drie ton. "Samen gaat het om een bedrag van 3 miljoen¨, vertelt De Kruyf.

"Diverse aannemers hebben ingeschreven. We zijn nu met één in gesprek of die de klus ook echt mag klaren", vertelt De Kruyf.

Nog een bouwtijd van ongeveer een jaar en dan zitten ze er.

Volledig scherm
Plan Ons Doel in Gilze
Volledig scherm
Artist Impression Ons Doel in Gilze Vermeer Architecten