Zeker drie daders bij ramkraak in Oosterhout waarbij dure kleding werd buitgemaakt

Video+updateOOSTERHOUT - De ramkraak bij kinderkledingwinkel Ko&Flo in Oosterhout is door zeker drie daders uitgevoerd. Ze reden in de nacht van woensdag op donderdag om 1.50 uur achteruit met een donkerkleurige auto door de voorpui naar binnen. 

Dat blijkt volgens een politiewoordvoerder uit beelden die met een camera zijn gemaakt die in de winkel aan de Leijsenhoek hing. “Je ziet twee mensen uit de auto komen die de stellingen leeghalen. Dan moet er ook nog een bestuurder in de auto zitten. Dus het gaat zeker om drie daders,” aldus de woordvoerder. Op de beelden is niet goed te zien om wat voor auto het gaat en de daders zijn vermomd.  

De beelden zullen vanavond uitgezonden worden bij Hart van Nederland op SBS6. De politie doet dan ook een oproep of eventuele ooggetuigen zich willen melden.  

Vijftig jassen

Bij de kraak zijn zo'n vijftig jassen meegenomen van merken als Parajumpers, Napapijri, Le Chic en Scotch&Soda, zo constateerden donderdagochtend personeelsleden toen ze bij de winkel aankwamen. De jassen hingen net een week in de rekken. 

“Ze wisten precies waar ze voor kwamen. Ze hebben alleen de nieuwe collectie meegenomen. De uitverkoop hebben ze laten liggen”, aldus medewerkster Saskia Baumann. Ko&Flo is een kindermodezaak in het hogere segment. De gestolen jassen variëren in prijzen van 150 tot ruim 500 euro.

De politie kreeg om 2.11 uur de melding binnen van de kraak. De meldster vertelde dat de inbraak even daar voor was gebeurd, maar ze was zo geschrokken dat ze niet meteen gebeld had. “Er zitten ruim twintig minuten tussen melding en overval. Dat geeft de daders, zeker 's nachts, dus veel tijd op de vluchten”, zegt de politiewoordvoerder.

Beschadigd

Auto’s die gebruikt worden bij ramkraken worden vaak niet ver van de overvallocatie aangetroffen, waar de daders dan overstappen in een vluchtauto. Dat lijkt nu niet het geval te zijn. De auto moet aan de achterkant wel zijn beschadigd, want de deuren waar de auto doorheen knalde, zijn flink vernield. De daders hebben tussen een geparkeerde auto en een plantsoentje in moeten manoeuvreren om binnen te rijden. 

Of er ooggetuigen van de kraak zijn, is niet duidelijk. “Ik hoorde een auto aan komen racen en vervolgens was er een knal, maar ik heb verder niets gezien”, aldus een vrouw die in een van de appartementen boven de winkel woont.   

Alarm

Buiten voor de zaak werd woensdagochtend door het personeel druk gespeculeerd hoe de overval tot stand is gekomen. “Misschien zijn ze vorige week al komen kijken,” zegt de een. Een ander wijst er op dat vorige week bijna elke dag het alarm is afgegaan. “Maar dat kan ook steeds een een storing zijn geweest.”

Het is voor de medewerkers in elk geval duidelijk dat de daders op de kleding uit waren. In de kassa zat wel wat geld maar dat was niet meer dan 300 euro. Of dat geld weg is, is niet duidelijk. 

Volledig scherm
Medewerkers en politie voor de winkel van Ko & Flo waar ze de schade gaan opnemen. © Paul Verlinden
Volledig scherm
Ramkraak op kledingwinkel Ko en Flo Leijsenhoek Oosterhout © MaRicMedia/Marcel van Dorst
Volledig scherm
Ramkraak op kledingwinkel Ko en Flo Leijsenhoek Oosterhout © MaRicMedia/Marcel van Dorst
Volledig scherm
Ramkraak op kledingwinkel Ko en Flo Leijsenhoek Oosterhout © MaRicMedia/Marcel van Dorst
Volledig scherm
Ramkraak op kledingwinkel Ko en Flo Leijsenhoek Oosterhout © MaRicMedia/Marcel van Dorst