Volledig scherm
Boten vertrekken voor Miles4Justice vanuit de jachthaven van Drimmelen. foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Zeezeiler Hans Horrevoets herdacht in Drimmelen

DRIMMELEN - Twee afzonderlijke zeilevenementen zorgden dit weekend voor een groot saamhorigheidsgevoel en de herdenking van een inspiratiebron.

De tiende editie van de Hans Horrevoets Memorial Race stond zondag op het programma. De dag daarvoor was de jachthaven van Drimmelen het decor voor Miles4Justice.

Het is tien jaar geleden dat zeezeiler Hans Horrevoets overleed tijdens de Volvo Ocean Race. Nog altijd wordt hij herdacht met een jaarlijkse zeilwedstrijd mede-georganiseerd door vader Kees.

Hij straalt van trots, maar wordt soms ook emotioneel als hij beseft dat er tien jaar na de dood van zijn zoon, nog steeds zoveel over hem gepraat wordt. "Ik hoef eigenlijk niet uit te leggen wat dit voor me betekent", zegt hij met tranen in zijn ogen.

Schipper Nico Karper die zowel zaterdag als zondag meevoer, bevestigt dat. "Hans was zo secuur en gedreven." Karper heeft de zeezeiler een keer ontmoet. "Het is een inspiratiebron voor bijna alle zeilers."

Aan de race deden 57 deelnemers mee.

Lees maandag meer in BN DeStem.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement