Zeer grote brand bij schildersbedrijf in Oosterhout

UPDATE+video'sOOSTERHOUT - Bij schildersbedrijf Straal- en Schilderwerken De Koning in Oosterhout heeft dinsdagochtend een zeer grote brand gewoed. Daarbij kwam veel rook vrij. Na ruim een uur blussen kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Medewerkers die in het gebouw waren, konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

Het schildersbedrijf staat op het Innovatiepark, gelegen aan de Technologieweg. De brand brak iets voor tien uur uit in een spuitcabine boven in het pand. Rond elf uur was alles onder controle. 

De brandweer bluste nog geruime tijd na. Dit gaf volgens Veiligheidsregio nog enige tijd extra rookoverlast. 

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Grote zwarte rookpluimen bij brand in Oosterhout. © Marcel van Dorst MaRicMedia

'Laat je niet afleiden'

Vlak na het uitbreken van de brand schaalde Veiligheidsregio op naar een 'zeer grote brand'. Dat was vanwege de grote hoeveelheid zwarte rook die tot in de verre omgeving te zien was. 

Zelfs verkeersdiensten waarschuwden weggebruikers op de aangrenzende A59 om goed te blijven opletten. ,,Laat je niet afleiden, sluit ramen en zet de ventilatie in je auto uit."

Opschaling

Naast een NL Alert werd er ook GRIP 2 afgekondigd. Dat houdt in dat de brand direct effect heeft op de omgeving en er verdere opschaling nodig is. 

Dit is overigens de hoogste operationele opschaling, er kan nog alleen bestuurlijk opgeschaald worden.

Tekst gaat verder onder deze tweet

Advies

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseerde omwonenden ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Alle aanwezige personen hebben het pand op tijd kunnen verlaten. De brandweer rukte massaal uit om het vuur te bestrijden. 

Hoe de brand is ontstaan, moet verder onderzoek uitwijzen. Het is niet duidelijk of nabijgelegen gebouwen schade hebben opgelopen door de brand.

Volledig scherm
Grote brand in Oosterhout. © BN DeStem
Volledig scherm
Grote brand in Oosterhout © Marcel van Dorst / MaRicMedia
Volledig scherm
Grote brand in Oosterhout © BN DeStem
Volledig scherm
Brand in Oosterhout. © Marcel van Dorst / MaRicMedia
Volledig scherm
Brand in Oosterhout © Marcel van Dorst / MaRicMedia
Volledig scherm
Brand in Oosterhout © Marcel van Dorst / MaRicMedia
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement