Volledig scherm
JAL-terrein in Dongen gaat in de verkoop. foto Woningcorporatie Casade © Paula Pols

Woningcorporatie wil af van oude monumentale schoenfabriek in Dongen

Woningcorporatie Casade wil het JAL-terrein aan de Sint Josephstraat in Dongen verkopen. Dat laat een woordvoerder van Casade weten.

De woningcorporatie kocht het terrein in 2007 en het naastgelegen perceel inclusief opstallen in 2015, met de bedoeling er diverse soorten woningen te bouwen. Door gewijzigd overheidsbeleid richt Casade zich echter alleen nog op de bouw en verhuur van betaalbare sociale huurwoningen, en wil zij van het JAL-terrein af. 

Rijksmonument

De voormalige schoenenfabriek van Johannes Antonie Ligtenberg werd gebouwd in 1920. De fabriekshal is een rijksmonument.  Casade brengt het 1,8 hectare grote terrein op de markt als 'een unieke ontwikkellocatie met cultuur-historische waarde'. Op het terrein kunnen eventueel woningen gebouwd worden, maar daarvoor moet wel het bestemmingsplan aangepast worden. 

Tijdelijke huurcontracten

Op dit moment worden de gebouwen beheerd door een externe partij, die enkele panden tijdelijk heeft verhuurd. Als de locatie verkocht is, worden deze huurcontracten beëindigd. Het JAL-terrein gaat vanaf 5 februari in de verkoop.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement