Woedend na spoor vernielingen centrum Oosterhout

OOSTERHOUT - Woedend is Susan Pooye. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben vandalen huisgehouden in het centrum van Oosterhout. Zelf heeft ze het spoor van vernielingen gevolgd van het Binnenhofje naar het oude postkantoor. Kapotte bloembakken, uit de straat gerukte stenen, en ‘haar’ hofje naar de gallemiezen. Ze heeft aangifte gedaan. 

Nog een van de bordjes is blijven hangen. De rest is gesneuveld.
Volledig scherm
Nog een van de bordjes is blijven hangen. De rest is gesneuveld. © Susan Pooye
Op het Binnenhofje in Oosterhout liggen de vernielde verwijsbordjes.
Volledig scherm
Op het Binnenhofje in Oosterhout liggen de vernielde verwijsbordjes. © Susan Pooye
Vernielingen in het centrum van Oosterhout. Op de Heuvel ligt een stuk plantenbak met de resten van een bordje van 't Binnenhofje
Volledig scherm
Vernielingen in het centrum van Oosterhout. Op de Heuvel ligt een stuk plantenbak met de resten van een bordje van 't Binnenhofje © Susan Pooye

Pooye van kapperszaak Den Engel werd door een medewerkster vanochtend op de chaos gewezen. ,,Een paar maanden geleden had ik speciaal bordjes laten maken met de naam Binnenhofje en nog vijf pijlen met verwijzingen als eten, drinken en dergelijke. Vernield, zo zinloos.” Ze volgde het spoor op de Heuvel en zag vernielde plantenbakken voor het gerechtsgebouw. ,,Van die zware betonnen bakken, helemaal in stukken.” Ontdaan en foto's makend liep ze verder naar het oude postkantoor waar ook weer een roze plantenpak was vernield.  

Vernielingen in het centrum van Oosterhout.
Volledig scherm
Vernielingen in het centrum van Oosterhout. © Susan Pooye

Toen  is ze maar teruggegaan naar de zaak. ,,Er moet gewerkt worden. Ik heb aangifte gedaan bij de politie en hoop dat er camerabeelden zijn. Dat weet ik eigenlijk wel zeker, want hier in de buurt zijn meerdere camera's geplaatst.” Ze wordt weer boos als ze het verhaal vertelt. ,,We doen hier ons best om iets leuks te maken van het centrum en dan krijg je dit soort gajes.” Ze denkt dat het jongeren zijn geweest na een avondje stappen, maar ze begrijpt er niets van. ,,Ik houd ook wel van een wijntje, maar dit haal je toch niet in je hoofd.”

Op het Heuveleind is een bak op zijn kop gezet.
Volledig scherm
Op het Heuveleind is een bak op zijn kop gezet. © Susan Pooye

Ze is blij dat ze foto’s heeft gemaakt. ,,De gemeente is al meteen gaan opruimen, zo erg was het. Ik begrijp dat het hoofd van de reinigingsdienst ook aangifte heeft gedaan.”

Stenen zijn uit de straat getrokken. Bij het oude postkantoor in Oosterhout.
Volledig scherm
Stenen zijn uit de straat getrokken. Bij het oude postkantoor in Oosterhout. © Susan Pooye