Volledig scherm
Arendshof in Oosterhout Archieffoto Johan Wouters

Winkels in centrum Oosterhout wellicht tot 19.00 uur open

OOSTERHOUT - Winkels in de Oosterhoutse binnenstad krijgen wellicht andere, gezamelijke openings- en sluitingstijden. Dat liet Paul van der Westen van Winkelstad Oosterhout gisteren weten tijdens een raadsinformatieavond over de voortgang in het centrum. De openingstijden zijn al langer een groot discussiepunt in Oosterhout.

Een student heeft het afgelopen jaar een onderzoek gedaan. Die ondervroeg 568 winkeliers en bezoekers. „Daaruit blijkt dat de voorkeur uitgaat naar een openingstijd van 10.00 tot 19.00 uur”, vertelt Van der Westen. „Deze week nemen wij, winkeliersvereniging, een besluit over die tijden, plus de koopavond en de koopzondag. Daarna gaan we weer in gesprek met de winkeliers.”

Gratis internetverbinding
De openingstijden waren een van de onderwerpen die tijdens de avond voorbijkwamen. Zo vertelde stadsmanager Stefan van Aarle nog over de projecten vanuit de Stuurgroep Bruisende Binnenstad die bedoeld zijn om het centrum op korte termijn aantrekkelijker te maken. „Per 1 januari starten we in een pilotgebied met gratis internetverbinding”, zegt Van Aarle. „En vrijdag opent de eerste ondernemer van ‘Win je winkel’.” Dit is een project waarbij drie ondernemers voor een halfjaar huurvrij een pand hebben ‘gewonnen’.

  1. Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    OOSTERHOUT - SP-wethouder Mark Vissers mag, ook al is het nog maar voor vier maanden, niet meer namens de partij spreken. Daarnaast moeten drie van de vier SP-raadsleden in Oosterhout, die samen met Vissers een eigen partij willen beginnen, onmiddellijk hun zetel inleveren. Dat heeft de ledenvergadering van de Oosterhoutse SP vorige week besloten. Vissers is boos: ,,Ze gedragen zich bij de SP als een stel kleuters."