Volledig scherm
De ontwikkeling van een plan voor een nieuw windmolenpark in Waalwijk gaat gewoon door. © MarieTherese Kierkels / Beeld W

Windmolenplan Waspik in de ijskast, plannen voor Waalwijk gaan door

WASPIK - het plan voor tien windmolens bij Waspik en Raamsdonk staat in de ijskast. Ontwikkelaar Renewable Factory is al enige tijd bezig met turbines in de polder. Er zijn afspraken met grondbezitters en er is ook met buurtbewoners gesproken. Maar de provincie wil dat voor het opwekken van windenergie naar een groter gebied wordt gekeken bij de Bergsche Maas, A27, A59 en Waalwijk.

De pas op de plaats heeft geen gevolgen voor het plan voor windturbines op Haven Acht in Waalwijk, zo laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. ,,Deze ontwikkeling gaat gewoon door." 

In Waalwijk wordt gekeken of de vijf bestaande windmolens van Eneco kunnen worden vervangen door twee nieuwe. De gemeente wil er dan zelf ook nog vier of vijf plaatsen. Deze windmolens zijn gepland in het gebied ten oosten van de Gansoyensesteeg. ,,Maar waar precies is nog niet duidelijk." 

Informatiebijeenkomst

Binnenkort wordt er een eerste informatiebijeenkomst gehouden voor mensen in de omgeving. ,,We gaan zorgvuldig bekijken waar de windturbines kunnen komen te staan."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement